Sanayi Elektriği

juılet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Nis 2007
Mesajlar
120
Merhaba Arkadaşlar


2008 yılında sanayi sicil belgesini vizelettim. Ancak Tedaş Elektrik Kurumu bize yeni vizelettiğiniz sanayi sicil belgenizi getirin diye uyarmadı. Ve Elektrik faturaları Sanayi elektriği üzerinden değil, Ticarethane üzerinden kesildi. Burada Elektrik kurumunun sorumluluğu varmıdır. Çok Önemli Arkadaşlar
 
Ynt: Sanayi Elektriği

San.Sic belgesini vizeden sonra fotokopisinin dilekçe ekinde elektrik kurumuna verilmesi gerekirdi. Elektrik kurumunun sizin görevlerinizi hatırlatma zorunluğu yok. Özellikle de indirimden yararlanmak istiyorsanız daha dikkatli olmanız gerekir.
 
Ynt: Sanayi Elektriği

bu konuda tedaşla mahkemelik olduk, mahkeme sürüyor, bir şirket devir işlemi srasında yeni sanayi sicil blg alınıncaya kada geçen süre için bizede fark çıkardılar, biz bu sürede belge alma prosedürünü ancak tamamladığımızı ve bu sürede sanayici olma vasfımızı kayıpetmediğimizi bu nedenle ticarethane tarifise uygulamayacaklarını belirttik. tabi dinlemediler. ekim ayında da yenilenmiş belgeyi 1 ay geç verdik diye yine fark çıkardılar. sanayici sıfatı sanayi sicil belgesi ile kazanılmıyor, sanayiciye ucuz elektirik uygulaması bir teşviktir tedaşın kendi yönetmeliği gereği belgeyi zamanında getirmeyeni sanayici saymaması çok haksız bir uygulamadır. mahkeme bilirkişisi bizi haklı bulmuş durumda, dava uzayacak gibi, ancak bu yeni fark faturasını ihtirazi kayıtla ödeyip yeniden dava açmayı planlıyoruz. davayı kazanırsak belki tedaş bu tür uygulamalardan vaz geçer. fark faturası esas faturanın %20 si kadar tutuyor büyük bir fabrika için ödenecek cezalar değil.
 
Ynt: Sanayi Elektriği

Mahkeme Dava Dilekçesini bizede iletirmisiniz? bizim için çok önemli
 

Benzer konular

Üst