Sanayi Sicil Vize Yenileme

elifbe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ağu 2012
Mesajlar
311
Konum
istanbul
Sanayi sicil vize yenileme işlemleri için hangi evraklarla başvuruda bulunmam gerekiyor. Teşekkürler.
 
yıllık işletme cetvelini internet üzerinden doldurdum, neredeyse 1 ay oldu hala onay gelmedi. ne kadür sürede onaylıyorlar acaba? Ayrıca bildiğim kadarıyla 2012 yıllık işletme cetvelleri 2013 sonuna kadar verilebiliyor. Ama benim sanayi sicil vize süresi haziranda doluyor...
 
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 2. maddesi gereği, aynı kanunun 1. maddesindeki “Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makina, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler (Sanayi İşletmesi) ve buralarda yapılan işler (Sanayi işleri) sayılır.” hükmü kapsamına giren ve en az bir işçi çalıştıran sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içinde Sanayi Sicil Belgesi almaları mecburidir. Yukarıdaki tanım kapsamına giren işletmelerin en kısa süre içinde İl Müdürlüğümüze başvurarak sanayi sicil belgelerini almaları gerekmektedir.6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin, 30 Nisan 2013 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.
1) Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden temin edecekleri veya Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “ Hizmetlerimiz ” başlığı altında sırasıyla “ Üretici ve Sanayiciler ” “ Sanayi Sicil Belgesi Hizmetleri ” linkleri kullanılarak “ Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır ” bölümünde yer alan, Yıllık İşletme Cetveli(SANSİC B) formu doldurularak, bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İlin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verilir.
Veya,
2) Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “E-Hizmetler Bölümü” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetvelleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir.
Sanayi işletmelerini süresi içerisinde kayıt ettirmeyenlere ve Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 TL idari para cezası uygulanır.
Sanayi Sicil Belgelerinin düzenleniş tarihi itibariyle 2 yılda bir İl Müdürlüğümüzde vize yaptırılması gerektiğinden 2013 yılında Sanayi Sicil Belgesi Vize işlemini yaptırması gereken işletmelerin süresi içerisinde vize işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

 
Son düzenleme:
Özel durumlar farklı tabi ki, neredeyse her dönem kdv, muhtasar v.b uzatılıyor ama yasal süre baki.

Size tavsiye odaya kadar gidip "onay" işleminizi hızlandırabilirsiniz.
Vize işlemi sırasında öncelikli belgeler "İşletme cetveli ve Sanayi Sicil belgeniz"
 
Öncelikle, telefon açtığınız takdirde kişiye bilgi verirseniz İl Müdürlğü'ndeki, kişi telefonda kontrol edip bir eksiğiniz yoksa onay işlemini gerçekleştirmektedir. Gitmek yerine önce telefonda şansınızı deneyiniz. Bizim başımıza geldi. Telefon açtım ve telefonda kontrol etti ekrandan ilgili beyefendi ve onayı gerçekleştirdi. Zor bişey değil onlar için ama sadece uyarmak lazım ve konuyu aktarmanız lazım.

İkinci olarak Dilekçe ekinde;

- Mevcut Sanayi Sicil Belgesi aslı,
- İmza Sirküleri
- Vekaletname (İmza Sirkülerinde ki yetkili kişi gitmeyecekse eğer, çünkü mutlaka yetkili kişiyi istiyorlar)

Ek bilgi: Sanayi Sicil Vizesi, belgede yer alan son geçerlilik tarihinin ait olduğu ay içinde yapılıyor, daha erken vize yaptıramazsınız İşletme Cetveli onaylı olsa bile.
 
Yıllık işletme cetveline giriş sistemi bu yıl değiştiğinden geçmiş yıldaki girişleri sistemden göremiyorum. Örneğin 2011 yılı yıllık işletme cetvelini görüntelemek istiyorum fakat öyle bir yer yok anladığım kadarıyla Geçmiş yıl bilgilerini görüntüleyebileceğim bir yer var mı başka?
 
Geçmiş yıl bilgileri elden verildiğinden dolayı sistemde maalesef yok, keşke verdiğiniz işletme cetvellerini muhafaza etseydiniz.
 
sanayi sicil belgesi yenileme 02 02 2014 vize bitiyor şahin plastik tekstil gıda inşaat ve turizm sanayi ve ticaret ltd.şti sanayi ve ticaret bakanlığı sanayı genel müdürlüğü sagılarımla arzederim
 
Arzı yanlış yerde etmişsiniz. Burası ne bakanlık nede ona bağlı bir müdürlük, bilgi paylaşımı yapılan özel sektör bir forum sitesi.
 
Merhaba arkadaşlar ben yaz tatilinde Bulgaristan'a akrabamın yanına gideceğim vize işlemlerini nasıl yapacağım yada vize işlemleri ile ilgili bilgi alabileceğim bir site var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim :)
Bulgaristan vizelerini Sanayi Bakanlığı'ndan yaptırabilirsiniz.:):)
 
Üst