Satın Alınmayan Zirai Ürün Stopajı Hak.

Üyelik
17 Ağu 2012
Mesajlar
98
Konum
düzce
Sayın Üstadlar... Bir mükellefim 21-30 Kasım arasında 85 kişiden 100 ton fındık aldığını beyan ederek 07 aralık 2012 tarihinde muhtasar beyannameyi internet yoluyla gönderdik. Ancak bugün ((17 aralık 2012) geldi bu fındık alışlarını gerçekleştiremediğini belirterek (Müstahsil Makbuzlarının da ciltten koparılmadığını gördük,çiftçinin imzası yok,alıcının imzası yok)düzeltme beyannamesi verildi. Dilekçe ile defterlerin ve ciltlerin incelenerek düzeltmenin (tahaakkukun iptalini istedik) yapılmasını talep ettik. Bu düzeltme yapılır mı. Düzeltme yapılmazsa vergi mahkemesine gidebilir miyim..Saygılarımla
 
Sayın Formdaşım

Siz neyin düzeltmesini ve iptalini istediniz ben anlamadım.Düzeltmeyi yapmışssınız.Ben mi yanlış anlıyorum.Sizden alıntı yaparak beraber yapalım.

** Bir mükellefim 21-30 Kasım arasında 85 kişiden 100 ton fındık aldığını beyan ederek 07 aralık 2012 tarihinde muhtasar beyannameyi internet yoluyla gönderdik.

--Buraya kadar tamam muhtasar gönderildi

**Ancak bugün ((17 aralık 2012) geldi bu fındık alışlarını gerçekleştiremediğini belirterek (Müstahsil Makbuzlarının da ciltten koparılmadığını gördük,çiftçinin imzası yok,alıcının imzası yok)düzeltme beyannamesi verildi.

--Müstahsil Makbuzlarının koparılmadığını gördünüz.Muhtasara düzeltme beyannamesi verdiniz.Buda tamam

**Dilekçe ile defterlerin ve ciltlerin incelenerek düzeltmenin (tahaakkukun iptalini istedik) yapılmasını talep ettik. Bu düzeltme yapılır mı. Düzeltme yapılmazsa vergi mahkemesine gidebilir miyim

--Dilekçe ile defterlerin ve ciltlerin incelenerek neyin düzeltmesini ve tahaakkukunun iptalini istediniz Düzeltme beyannamesini vermişsiniz ya.Yani Düzeltmeyi yapmışsınız.

Burda şöyle bir durumda var İlk durumda Muhtasarı verdiğiniz zaman ödemede yaptıysanız,ikinci Muhtasar (Düzeltme yapılan Muhtasar) aradaki fark kadar ödeme çıkacaktır.Siz de (Ödediğiniz kadar rakamı ) daha sonraki beyannamelerinize mahsup isteyebilirsiniz
 
Düzeltme Yaptık.ilk verdiğimz muhtasarda ödeme çıktı. Çıkan ödeme günü gelmeden düzeltme yaptık.Ama hala ilk verilen muhtasardan dolayı borcumuz gözükmektedir.
 

Benzer konular

Üst