Satış faturaları muhasebe kayıtlarına İşlenmemiş

Ynt: Satış faturaları muhasebe kayıtlarına İşlenmemiş

Hemfikiriz üstad :)

şimdi anladıgım kadarıyla ben 11. ay da bu faturayı muhasebeye verecegım onlar kdv beyannamesini verırken pişmanlık yasasından yararlanarak bu 4. ay faturasını kdv beyannamesınde gosterecek.45000 tl fatura yaklasık 3500 tl kdvsı var suanda eger benim 11. ay devreden kdvm fazla ise yanı alıs kdv fazla ıse ben sadece 3500 tllık kdvnın faızını tahakkuk edecegım.peki onun dısında duzeltme beyanı vermek zorundamıyım

Konu 11.ay değil 4.ay. Bu yüzdendir ki nisan ayına düzeltme vermelisiniz. Eğer nisan ayında ödenecek kdv niz çıkmaz ise diğer aylarada veriyorsunuz.

b formları ne olacak ?

4. aya KDV düzeltme beyannamesi vermeniz lazım düzeltme beyanı verildikten sonra devreden kdv söz konusu ise o dönemlerden ondan sonraki KDV beyanlaranıda düzeltme zorunda kalacaksınız. Buna istanaden bs formunu ve 2. geçici vergi ile 3. dönem geçici vergilerinide düzeltmek zorunda olacaksınız. Bu Düzeltmeleri verirken pişmanlık talepli verirseniz. en azından kesilecek olan cezanın bir miktar indirim söz konusu olur. büyük geçmiş olsun