Satış İskontoları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Satış İskontoları

Sayın Uzman

Elbette MSUGT 1 Nolu Tebliğ gereğini söylemiş..Aksi cezayı gerektirecektir,Bende bu maddeye yanlış demiyor ama eksik diyorum.Fatura üzerinde gösterilen iskontoyu takip etmek isteyen bir işletme olarak ya 611 hesap kullanılacaktır
veya bu iskontonun pazarlama starejisi olduğu varsayılıp 760 pazarlama giderlerine atılacaktır, Bu şekilde uygulamalar dadi vardır.Bu durumda ben 611 hesabın kullanlması gerektiğini öneriyorum.

Sonuçta bizler kanunlar nekadar eksik olursa olsun gereği neyse uygulamak zorundayız.Fakat vergi kaybına yol açmadan çözüm bulmak da bizim işimiz değilmi ..

Kim bankaya EFT talimatı çektiğinde 103-verilen çekler ve ödeme emirleri hesabını kullanıyor ki ?

nguroy ' Alıntı:
Bu tip bir uygulama için yaptığım şirketlerde iki defa tam inceleme geçirdim. Üstelik hesap uzmanları kurulu tarafından.Ayrıca tam tasdik kapsamı içersinde olan çok ünlü YMM üstadlarımızın kontrolünde her ay sıkı sıkı denetlenen şirketlerimizde de uygulama böyledir. Hiç kimse şimdiye kadar bunu tenkit konusu yapmamıştır.
Çünkü amaç netlikdir. Daha net daha açıklayıcı mali tabloların yönetime sunulmasıdır.

Sayın NGuroy

Hadi yönetim böyle bir detay istiyor. Zaten bu işletmeler Entegre program kullanırlar ve stok bölümünden istedikleri detayları alabilirler.

Lütfen şu soruma tek bir yanıt verin.

Yapılan incelemede inceleme elemanı istese MSUGT ' ye aykırı kayıttan ceza uygulayabilirmiydi.

Lütfen

Evet Yada Hayır

Saygılarımla,

Sn. Uzman

Yukarda hem benim hem de sn başar ın belirttiği gibi tdhp tebliği satışdan sonraki iskontolar diyor . Haklısınız. Ancak fatura altı iskontolar bu hesapda gösterilmez de demiyor.
Sorunuza gelince evet ceza yazabilir ama bende dava açar iptal ettirirdim.

nguroy ' Alıntı:
Sn. Uzman

Yukarda hem benim hem de sn başar ın belirttiği gibi tdhp tebliği satışdan sonraki iskontolar diyor . Haklısınız. Ancak fatura altı iskontolar bu hesapda gösterilmez de demiyor.
Sorunuza gelince evet ceza yazabilir ama bende dava açar iptal ettirirdim.

Kasa hesabının açıklamasında satışlar buraya işlenmez yazmıyorsa satışları buraya işleyebilirim o zaman.

Öylemi

"Satışla ilgili faturanın düzenlenip satışın gerçekleşmesinden sonra " diyor tebliğde.

Yapmayın. Bu forumu okuyan genç arkadaşlar söylenenleri örnek alarak işlem yapıyor. Yanlış yönlendirme yapmayalım.

Saygılarımla,

Bizi izleyenler her halde neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen bunun ayrımında olan insanlardır.

Konuyu çok fazla uzattığınızı düşünüyorum. Aslında yazmayacaktım bu konuda ama doğrudan bana hitap ettiğiniz için istemiyerek yazıyorum. Yorumları kişiselleştirmeyelim.
Unutmayın ki bu ülkede tam, kesin, mutlak, doğru diye birşey yoktur.
Daha önce de söylediğim gibi yasa maddesi olarak belirlenmiş ve tarif edilmiş konularda bile değişik yorum farkları olabilmektedir.

nguroy ' Alıntı:
Konuyu çok fazla uzattığınızı düşünüyorum.

Benmi uzattım :o

UZMAN ' Alıntı:
MSUGT 1 Nolu Tebliğ
611 ? SATIŞ İSKONTOLARI (?)

Satışla ilgili faturanın düzenlenip satışın gerçekleşmesinden sonra yapılan her türlü kasa ve miktar iskontoları bu hesapta yer alır.

TMS 2 HASILAT

Hasılat, işletme tarafından uygulanan ticari iskontolar ve miktar indirimleri de göz önünde tutularak, alınan veya alınacak olan bedelin gerçeğe uygun değeri ile ölçülür.

Saygılarımla;

Konu burada kapnmıştı zaten ::)