Sendika Şart mı?

Üyelik
6 Ocak 2010
Mesajlar
59
Döküm sektöründe çalışmaktayım ve türk metal iş sendikası fab.örgütlüdür.2010 da sözleşme bitmektedir.Sendikayla devam etmek istemiyoruz.Herhangi bir zorunluk varmıdır?Sorun teşkil eder mi?
 
Ynt: SENDİKA ŞART MI?

Bu işverenin kararına bağlı bir şey değil ki bildiğim kadarıyla , toplam kadronuzun üçte birinden daha az sendika üyesi çalışanınız kalırsa sanırım bu istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Ama çok da emin değilim. Hatırladığım kadarıyla söylüyorum.
 
Ynt: Sendika Şart mı?

biz şuan 182 kişiyiz en az 122 kişimi çıkartırsak sendika biter?1/3 ise eğer oran bende 1/2 diye biliyordum ama emin değilim.
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Niye sendika olmasın mı? İşçiler işverenin insafına mı kalsınlar istiyorsunuz?
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Sadece öğrenmek istiyorum.Bundan dolayı soruyorum.Sendikanın işverene kambur olduğunu düşünüyorum.Hele ki bu kriz döneminde.Hem işçi sendikası hem işveren sendikası.Ama sendikalı olmanın işveren açısında artılarını söylerseniz bende öğrenmiş olurum.
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Her halde bu soruyu ciddi sormuyorsunuz dimi?
Neyse ....
 
Sendikayı Bitirmek İçin Sayı yada % nedir?

Sendikayı bitirmek için sayının kaç olması gerekir yada bir yüzdesi var mı?
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Fabrikamızda organizasyonda değişikli yapmak istiyoruz.Sendikayı bitirip çalışanlarımıza değişik olanaklar sunan getiriler hazırladık.Bunun peşindeyim sadece.Herkes her sorusuna cevap arayabileceği bir forum sandım burayı öyle değil herhalde.
 
Ynt: Sendika Şart mı?

sayın güroy , bizim firmamızda da sendika var , eskiden firmanın verdiği sosyal haklar fazlaymış , sendika gelip herşeye burnunu sokmaya başlayınca işverende bir çok sosyal hakkı kısmış. Babam çalışıyordu şuan çalıştığım firmada , oradan biliyorum. Şimdi de ben çalışıyorum , ve eski elemanlar hala keşke sendikayı almasaydık derler. Yani şimdiki sendikaların politikasını göz önüne alırsak işverenler pek de insafsız sayılmaz. Hatta her ay körü körüne insanların maaşından kesilen aidatlarla yaşadığını düşünürsek sendikanın , işveren melek kalır diyorum bende. Şimdiki sendikalardan çok afadersiniz bir cacık olmazzz. İşçinin emekçinin parasıyla yan gelip yatmasını biliyorlar sadece. Ha birde zamanında 120 ola kadromuzu onların huysuzluğu yüzünden 50 e düştüğünü biliyorum mesela. Saygılarrrrr.... :(
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Sendikalı olmak istemiyorsanız istifa edersiniz olur biter.
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Eskilerin bir deyimi vardır " sui misal emsal değildir" yani kötü örnek , örnek olmaz. :)
 
Ynt: Sendika Şart mı?

nguroy ' Alıntı:
Eskilerin bir deyimi vardır " sui misal emsal değildir" yani kötü örnek , örnek olmaz. :)

yandık o zaman desenizee , ben etrafımda pek iyi örnek görmüyorum genelde ama kötüler örnek teşkil etmiyorsa daha çok çekeceği şey var işçilerin o zaman :(
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Sendika ve örgütlenme özgürlüğü sosyal devletin olmazsa olmazı olan kurumlarından biridir.
Ülkemizde malesef her kurum gibi sendikalar (işçi/işveren) da yozlaşmaya uğramıştır.
Ancak kötü örneklerin olması bu kurumun toptan red edilmesi anlamına gelmez. Gerçek demokrasi herkesin hakkını arayabildiği, savunabildiği ve bunun için örgütlenebildiği bir demokrasidir.
Sizler bugün elde edilmiş olan işçi haklarının birer lütüf olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Bugün çalışma hayatımızda mevcut olan (tabii yeterli değil) sosyal haklar. 1970 li yıllarda çıkan iş yasası ve sendika yasalrı sayesinde yerleşmiş haklardır.
Bunlar olmasaydı işverenler kendiliğinden ihbar,kıdem, fazla mesai, izin hakkı vb birçok çalışan hakkını verirlermiydi sanıyorsunuz?
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Şimdi anlatmak istediğim o kadar çoooook şey var ki , anlatmayacağım çünkü konu çok farklı yerlere gidecek ve uzayacak. Ama siz sendikadan da çok sendikalaşmışsınız belli ki. Olan biten olum lu herşeyi sendikaya bağlıyorsunuz. Ama sendikaların , nasıl ve ne şekilde oldukları bariz ortada. Zamanında sendika insanların menfaatleri için kurumuş olabilir ama şimdi sadece zarar... Sadece ceplerine attıkları paraya bakıyorlar. Yani siz ne beni kandırın , ne kendinizi...
 
Ynt: Sendika Şart mı?

O zaman kaldırmak yerine düzeltmeye çalışssak daha iyi olmazmı?.
Yada eski bir bakanın dediği gibi " Mektepler olmasa maarifi idare etmek kolay"
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Tabi o zaman sendika hakkını da kaldıralım, :) asgari ücreti de işverene bırakalım, ;)Haftalık çalışma saatini 60 saat yapalım :D, yıllık izin hakkı eh bir gün yeter :mad: hafta sonu tatilini de kaldıralım canım ne gerek var Çinde 22 gün çalışıp 1 gün izin yapılıyormuş. ;D


O zaman sizin mantığınızla , her düzgün gitmeyen şeyi kaldıralım yani. Bir ülkenin yasama yürütme organları ne iş yapar?


Bunlar idarenin görevleridir. Vatandaşın değil. Siz beğenmediğiniz bir bankayı veya bankacılık yasasını değiştirebiliyormusunu?
 
Ynt: Sendika Şart mı?

Benim sölediklerimi çok güzel çarpıtıyorsunuz maaşallah. Ben ne zaman bütün bu saydıklarınızı işverene bırakalım dedim. Ben sadece sendikanın çok da bir işe yaramadığını söylüyorum , onların tek derdi cepleri. Bilmem anlatabildim mi? Ayrıca devlet ne güne duruyor.
 

Benzer konular

Üst