Senet Hakkında

Üyelik
16 Haz 2015
Mesajlar
2
Konum
kahramanmaraş
MEB'e bağlı bir özel yurt da kaldım.Girişte bana bir senet imzalattırdılar ve senet i 12 ay taksite böldük.

Soru 1.)Aylık ödeme tarihini geçirirsen günlük faiz uygularım demişti müdür bir kaç gün geciksem yinede uygulayabilir mi?Uygularsa günlük ne kadar uygulayabilir?

Soru 2.)Biz girişte 12 ay üzerinden anlaşmış ve senedin altında 12 ay taksitlendirme yapmıştık.Müdür yazın para peşinde koşmak istemediğinden son 4 taksidimin üstünü daksil ile silip onları tek taksit haline getirmişti.Uzun tartışma sonunda ve MEB gidip konuşmam üzerine toplu istemeden vazgeçti ve aylık göndermemi kabul etti.Bu Daksil ile düzeltmesi hakkında bir işlem yaptırma hakkım var mı?

Bana sene başında her hangi bir belge vermedi(Ödeme pilanı vb)
Her ay ödediğim taksitlerin makbuzları elimde.

Anlaştığım taksit ve daksilli senetin resimleri aşağıda

http://i.hizliresim.com/La683Z.jpg
http://i.hizliresim.com/PqV2MO.jpg
 
Aylık taksitler için tek senet imzalamanız çok tehlikeli, başınız ağrıyabilir. Daksille silinen kısım önemli değil, önemli olan senet kısmı... Kağıdı iki parçaya ayırdığı takdirde senetle ödeme planının bağlantısı kalmaz ve senedin tamamı için icra takibinde bulunabilir. Sizin yapacağınız borcunuzu bir an önce ödeyip senedinizi geri almaktır... Bundan sonrada taksitli ödemeler için kesinlikle tek senet imzalamayınız. Senetler taksitler kadar olmalı ve ödemenizi yaptıkça senetlerinizi geri almalısınız.
 
Bütün öğrenciler için bu şekilde senet imzalatıyor.Eğer dediğiniz gibi bir yırtma söz konusu olursa diğer senetleri delil olarak gösteremez miyim?
 

Benzer konular

Üst