Senet İle Sözleşme Tutarsısızlığı

Üyelik
21 Ağu 2013
Mesajlar
55
Konum
bursa
Değerli arkadaşlar
Bizim işletmemizde bünyemiz içindeki dükkanlar bulunmaktadır. Bu dükkanları biz kiraya veriyoruz. Sözleşmesini de döviz bazlı olarak düzenliyoruz.Bunun karşılığında da dükkanlarımızdan biriyle senet üzerinden anlaştık. Ama senetleri düzenlerken döviz bazlı olarak düzenlememiz gerekirken TL olarak düznlemişiz. Ve firma da şimdi sözlşemede döviz bazlı olmasına rağmen çamura yatarak ben senede bakarım. Senette TL yazdığı için bunu TL ödeyeceğim diyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan arkadaşlar varsa bu konuyu nasıl çözdünüz. Lütfen yardımcı olmanızı rica ederim.
 
Ben bu konunun uzmanı veya tecrübe edeni değilim,lakin iletinizi okurken aklıma(iş hukuku ve iş kanunu uygulamalarıyla ilgili ihtilaflar çerçevesinde)bir nokta geldi ki şöyle,
bu tür durumlarda norm kuralı/normlar hiyararşisi gündeme gelir mi gelirse buna göre başta anayasa,yasalar,khk,tüzük,yönetmelik ve sözleşme hükümleri dikkate alınır ve buna göre de sözleşme hükmünün geçerli olduğunu/olacağını söylemek mümkün olabilir mi?(şahsen bilmiyorum)
iyi çalışlmalar..
 
Sayın Arkadaşlar,

Normlar hiyerarşisine gerek yok ve burada pek ilgisi de yok. Sözleşmenizde döviz bazlı dediğinize göre tutar da döviz olarak yazılıdır, karşılığında TL tutarında senet düzenlenmiş olması sadece kısmi ödeme anlamına gelir. Farkları da banka kanalıyla ödemelidir. Kiracı sözleşme tutarı kadar ödeme yapmıyorsa, tahliye için dava açma hakkınız doğuyor. Başka detaylara girmiyorum.
 
Üst