Serbest Bölge Kar Dağıtımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gulcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gulcan

Katkı Sunan Üye
merhaba
Serbest bölgede faaliyet gösteren yeni almış olduğum kollektif şirket mükellefim kar payı dağıtımı yapmayı planlıyor.Bunun için yapmam gerekn işlemler konusunda ve vergisel açıdan yapmam gerekenler konsunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

Ynt: serbest bölge kar dagıtımı

gulcan ' Alıntı:
merhaba
Serbest bölgede faaliyet gösteren yeni almış olduğum kollektif şirket mükellefim kar payı dağıtımı yapmayı planlıyor.Bunun için yapmam gerekn işlemler konusunda ve vergisel açıdan yapmam gerekenler konsunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

Sevgili forumdaş

Karı dağıtımını ortaklara hisseleri oranında dağıt sonra bu dağıttığın karın vergisini beyan et

Saygılar

Ynt: Serbest Bölge Kar Dağıtımı

ferhat bey cevabınızdan dolayı teşekkür ederim.Serbest bölge olmasından kaynakla kollaktif şirket olması duurumunda kar payı dağıtımında vergi konusundan istisna olduğu konusunda bir kanı var bu nedenle sorma gereği duydum acaba bu kanı doğrumudur .Doğruysa hangi kanuna göre ben bulamadım fakat önceki muhasebeci böyle bir durumdan bahsetmiş mükellefe ve onun için kollektif şirket kurmuş yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ynt: Serbest Bölge Kar Dağıtımı

gulcan ' Alıntı:
bu konuyla ilgili bana yardımcı olacak kimse yokmu

sevgili forumdaş
yukarıda da bahsettiğim gibi serbest bölge her türlü vergiden muaf olmasına karşın(06/02/04 den sonra kurulanlar hariç) kar ın dağıtımı vergiye tabidir.Herhangi bir istisnası yoktur.

İyi Çalışmalar Ferhat