Serbest Bölgede Malzemeli Özel İnşaat Yapma Durumunda Kdv

Üyelik
1 Haz 2005
Mesajlar
1
Türkiye'de iştigal eden inşaat firması serbest bölgede müteahhit olarak özel inşaat yapması durumunda kdv iadesi alabilirmi ? Hizmet ihracatımı yapmış olur ?Serbet bölgede taşeron olarak inşaat yapabilmesi için serbest bölgeye kayıtlı olmak gerekirmi ? Bu konularda bilgisi olan arkadaşların cevap yazmasnı rica ederim.

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık açmak yasaktır.
 
sayın mihrap
forum da çok eskiye dayanan bir sorun olmuş ama bir cevap alamamışsın
şuanda benimde öyle bir sorum var ama konuyla ilgili bilgisi olan yok galiba
 
Ynt: Serbest Bölgede Malzemeli Özel İnşaat Yapma Durumunda Kdv

Bunun yanında, Katma Değer Vergisi Kanununun 16/1-c maddesi gereğince serbest bölge hükümlerinin uygulandığı mallar ile 17 nci maddesinin 4 üncü fıkrasının (ı) bendi uyarınca serbest bölgelerde verilen hizmetler katma değer vergisinden müstesna olduğundan, bu hükümler uyarınca, münhasıran serbest bölgede faaliyet gösteren ve dolayısıyla işlemleri katma değer vergisinden istisna olan işletmelerin katma değer vergisi açısından mükellefiyet kaydının tesis edilmesine gerek bulunmamaktadır.

Serbest bölgelerde gerçekleştirilen teslim ve hizmetlerde katma değer vergisi uygulanmayacaktır. Ancak; Katma Değer Vergisi Kanununun 30/a ve 32 nci maddelerine göre, bu istisna kapsamına giren işlemler için yüklenilen vergilerin indirimi ya da mükellefe iadesi mümkün bulunmamaktadır.

Saygılar FERHAT
 

Benzer konular

Üst