Serbest meslek beyanında ekler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
mükelefimiz serbest meslek erbabı ve bilançoya tabi.Yıllık gelir vergisi beyannamesini hazırlarken serbest meslek kazancına ait olan bölüm dolduruldu. Ticari kazanç olmadığı için ekler kısmındaki bilanço ve gelir tabloları doldurulamadı. Fakat bankadan mükelefimizle ilgili olarak beyannamelerin yanında hem bilanço hem de gelir tablosu istendi. Tereddüt ediyorum,biz mi bir yerde yanlışlık yapıyoruz yoksa bankanın işgüzarlığı mı? bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı ? teşekkürlerrrr

Ynt: serbest meslek beyanında ekler

serbest meslek faaliyetinin bilançosu/işletmesi (şirket hariç) olamaz.

Ynt: Serbest meslek beyanında ekler

örnek verdim sadece
Bende Bir dişhekimi, aynı zamanda bir otobüs işletmecisi. Ticari kazanç sahibi

hem serbest meslek hemde bilanço usulüne tabi.. gelir vergisi beyannamesindede hem serbest meslek hemde ticari kazanç bölümü dolduruyorum. Aynı zamanda bilanço ve gelir tablosuda veriyorum bu ticari kazanç ile ilgili
________________________________________________________________________________________

Öncelikle bankanın hangi gelir unsuruna kredi vereceğini öğrenmeniz ve bu doğrultuda ya serbest meslek yada gelir tablosu vermeniz gerekir. ( banka kredi için bu mali tabloları istediğini varsaydım)

YGV de ticari kazanç kısmı boşsa, banka hangi gelir unsuru için mali tablo istediğine bakın, ona göre serbest meslek kazanç bildirimini verin.

Beyanda sadece serbest meslek kazancı var ve bu yüzden bilanço ve gelir tablosu doldurulamıyor. İstesek de sistem kabul etmiyor. Bu durumda , olmayan bir bilanço ve gelir tablosunu ben neden varmış gibi hazırlayayım diye soruyorum kendime ?haksızmıyım? bankaya ek bir belge göndermeyeceğim o zaman doru mu? ilginize teşekkürler

ticari kazanç ile ilgili bir şey yoksa, mali tabloda yok demektir.
siz ek belge göndermeyeceksiniz, yıllık gelir vergisi beyannamesini sunsanız bile yeterli.