fonradar

Serbest Meslek Erbabı Olarak İki Avukat İçin Kurulmuş Adi Ortaklıklık?

Üyelik
14 Kas 2007
Mesajlar
15
Herkese kolay gelsin
İki avukat için adi ortaklık kurduk açılış verildi serbest meslek kazanç defteri adi ortaklık adına onaylatıldı ve serbest meslek makbuzu adi ortaklık adına yaptırıldı. Fakat bu avukatlar adına baroya bir bildirim gerekli midir? Ve adi ortaklığın tüzel kişiliği olmadığına göre CMK'dan gelen davalara şahısların adına gelmektedir. Bu aşamada CMK için kesilecek faturalamada bir sorun yaşar mıyız? Eksik yaptığımız yada yapmamız gereken başka bir şey var mıdır? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
bu avukatlar adına baroya bir bildirim gerekli midir?

Evet. Bu yönetmeliği okuyunuz
Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Ortaklığı Yönetmeliği [FONT=&quot]Resmi Gazete Tarihi: 25.11.2001 Resmi Gazete Sayısı: 24594[/FONT]
Ve adi ortaklığın tüzel kişiliği olmadığına göre CMK'dan gelen davalara şahısların adına gelmektedir. Bu aşamada CMK için kesilecek faturalamada bir sorun yaşar mıyız?

Yaşamazsınız
 
Yönlendirmeniz için teşekkürler. Kanunu okudum fakat bu adi ortaklık kurulurken avukatlık ortaklığı yönetmeliğine göre bir sözleşme hazırlanmamış, kanunda olması gereken karar ve pay defterleri yapılmamış. BU durumda iki avukat adi ortaklık şeklinde çalışacaksa illa avukatlık ortaklığı yönetmeliğinin gereği yapılması mı gerekliydi. Bu şekilde çalışamazlar mı?
 
Kanuni gerekleri yerine getirerek başım ağrımasın deniyor ise çalışamaz. Ya ilgili yönetmeliğin kanunlara aykırılığını ispatlayıp iptal ettirecekler yada yönetmeliğe uymamanın (yakalandıklarında) cezasına katlanacaklar.
 
yani iki avukat adi ortaklık kurabilir fakat bunun için önce baroya bildirim şarttır doğru mudur? Sadece ortakların kendi arasında yaptığı adi ortaklık sözleşmesi bu durumda yetersizdir. Peki şu aşamada avukatlık ortaklığı için başvuru yapılsa bir sorun yaşanır mı?
 
Üst