Serbest Meslek Kazancı Kasa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba,
Biz serbest meslek mensubuyuz. Yıllardır kasa falzası birikti ve yaklaşık 230,000 YTL gibi bir rakam var 31/12/2007 itibariyle kasamızda. Bu miktarı nasıl bir işlemle sıfırlayabiliriz acaba?

Ynt: Serbest Meslek Kazancı Kasa

Bu nasıl meydana geldi peki.?? Anladığım kadarı ile bu rakam kasada yok ama kayıtlarda var görünüyor.

Belgesiz alımlarınızı hep kasadan yaptınız galiba?

Gösterilmeyen giderler oldu, başka açıklaması yok. Çünkü girişlerin hepsi resmi.

Sn.Mes_ar,
Hayırlı günler.
Sorunuzu biraz açmak ihtiyacı gerekmektedir.Şöyleki:
*Serbest Meslekte hangi defteri tutmaktasınız.
*Serbest Meslek defteri tutuyor iseniz .Kasa hesabı ile alakanız nereden gelmektedir.

*Şirketmisiniz.
*Şirketseniz :Defter yönünden Serbest Meslekten neden söz etmektesiniz.
*Şirketseniz:Kasa hesabındaki fazlalıkla beraber Karın miktarından bahsetmeniz gerekmiyormu.
*Şayet yıllardır kar var ve kasa şişik ise neden kar dağıtımından bahsetmiyorsunuz.
*Gösterilmeyen giderler oldu,başka açıklaması yok dediğiniz noktada karın fazlalaşmasından
bahsetmektesiniz.Fakat sonrada girişlerin hepsi resmi demektesiniz.

soruyu açarsanız cevap içinden kendiliğinden çıkacaktır.

Sn. Yuksekkaya;

Mali Müşavirlik üzere işyerimiz var ve serbest meslek kazanç defteri tutuyoruz. Sizin de değindiğiniz gibi aslında kasayla bir işimiz yok, bildirimde bulunurken yalnızca gelir ve giderler önemli bizim için. Fakat mizan aldığımda kasa fazlası görünüyor ve bunu bir şekilde eritmemiz gerektiğini düşünüyorum?

Sn.Mes_ar,

Hayırlı günler.

Bu gün 1 nisan olduğu içinmi aşağıdaki cevabı verdiniz.

Sizin Kasa ile alakanız yok.Kasa fazlası ile ilginiz yok.

Şakanız olduğunu düşünmeden yazdım.

Olur böyle.

Sn Yuksekkaya,
Şaka yapmadım yalnızca gerçekleri yazdım :)

Sn.Mes_ar,

Gerçek buysa :sözün bittiği yerdeyim.

Hayırlı akşamlar.

böyle bir soru anca nisan 1 şakası olur sanırım, eğer gerçekten şaka değilse, şu durumu etraflıca bir anlatında, ne sormak istediğinizi bide biz anlayalım

Sn.Mes_ar,
Hayırlı günler.
*Serbest Meslek defteri tutuyor iseniz .Kasa hesabı ile alakanız nereden gelmektedir.

Sn Yuksekkaya cevabında 1 nisan şakasını önceden zaten yapmış.

mes_ar ' Alıntı:
Sn.Mes_ar,
Hayırlı günler.

Sn Yuksekkaya cevabında 1 nisan şakasını önceden zaten yapmış.

1 Nisan şakasında ısrar ediyorsunuz anlaşılan.

O sizin kasanız hepsi sizin doya doya kullanın. :) güzel bir şaka olmuş

Herkes şaka diye olayı kapatmış ama,sanırım bu şaka değil sadece bilgi eksikliğinden kaynaklanan sorunlar yaşanıyor.aslında şaka diyen arkadaşlarda bunun bilincinde olduklarını zannediyorum.
mes-ar arkadaşım,

1.alternatif: serbest meslekle uğraşan insanlar sizinde bildiğiniz gibi serbest meslek kazanç defteri tutar.bu kişilerde mevcut muhasebe kayıt sistemlerine göre kasa denen bir ibare yoktur.sadece giderler ve gelirlerin hesabı tutulur.

2.alternatif: serbest meslek erbapları eğer şirket olarak faaliyetlerini yürütüyorlarsa,TDHP na göre kayıt tutarlar.smk defteri değil, normal şirketler gibi yevmiye, defter-i kebir, envanter defteri tasdikletirler..bunlarda kasa hesabı olduğundan dolayı,kasa ile ilgili problemlerde vardır.eğer 2.şıktaki gibi mükellefseniz,
kasanızdaki 230.000,00 ytl nasıl birikti bunu buradan bilemiyoruz,bunu en iyi kayıtları siz bildiğiniz için yine geçmişi gözden geçirerek siz çözebilirsiniz.

şöyle izah edeyim.Arkadaş muhasebe programının esiri olmuş durumda. Programda Serbest meslek makbuzlarını giriyor hasılat kısmına yazıyor ve aynı zamanda program kasa ya giriyor. (defterde gösterilmeyen kasa) Büronun giderlerinide gidere yazıyor kasadan düşüyor. Paket program büronun kasası olarak görüyor . 230 000 ytl kasa şişmiş:)))) Arkadaşta bunu nasıl erititim diye çözüm arıyor.. Hadi hep birlikte .