Serbest Meslek Mensubunda Stopaj

Üyelik
25 Kas 2014
Mesajlar
68
Konum
gaziantep
merhaba. akaryakıt istasyonumuza aldığımız mühendislik hizmeti karşılığında bize serbest meslek makbuzu düzenlendi fakat bu makbuzda stopaj hesaplanmamış.
stopaj neden hesaplamamış olabilir ve hangi durumlarda hesaplanmaz?

teşekkürler
 
Eğer size verdiği belge serbest meslek makbuzu ise stopaj olmalı fatura ise stopaj olmaz.
 
fatura değil serbest meslek makbuzu. ilk defa karşılaştım sm makbuzunda stopaj hesaplanmamasına. acaba bilmediğim bi istisna mı var diye düşündüm.
bu arada şirket değil. şahıs olarak düzenlenmiş smm.
 
Akaryakıt istasyonu şirket ise şirket adına sm.makbuzu düzenlemesi gerekir. Anladığım kadarı ile mühendis şirkete değilde şirket ort. şahsına bir hizmet yapmış gibi hatalı olarak düzenlemiş.
 
makbuzu kesene ulaşamadım henüz. bu arada mühendis kendi adıyla açtığı firma üzerinden kesiyor sm makbuzunu. ama öyle şirketlerle de çalıştım. stopajı düşmek zorunda değil mi?

merkür2 yanlış anladınız galiba. sm makbuzu bizim şirkete kesildi ama hizmeti aldığımız kişi serbest meslek makbuzunu düzenlerken stopaj hesaplamamış. sadece kdv hesaplamış.
stopajı neden hesaplamamış olabilir diye soruyorum.
 
Anladığım kadarı ile istasyon sahibinin şahsi bir işi için iş görmüş gibi makbuz kesmiş.Yani bir vergi mükellefine değil nihai tüketici konumundaki birine keser gibi kesmiş.
 
Üst