Fatura girerken yanlıslıkla seri numarlarda atlma yapmışım nasıl bir işlem yapam gerekiyor uygulanacak cezalar neledir
Tespiti halinde 2. derece özel usulsüzlük cezası söz konusu. Ancak bundan dolayı ceza alanı ben duymadım şimdiye kadar...Fatura girerken yanlıslıkla seri numarlarda atlma yapmışım nasıl bir işlem yapam gerekiyor uygulanacak cezalar neledir
Tespiti halinde 2. derece özel usulsüzlük cezası söz konusu. Ancak bundan dolayı ceza alanı ben duymadım şimdiye kadar...
Dijital faturalarda, artık sistem buna imkan vermiyor gerçi. Ancak kağıt fatura için, durumunun vergi dairesine izahı tedbir açısından
TesekürlerTespiti halinde 2. derece özel usulsüzlük cezası söz konusu. Ancak bundan dolayı ceza alanı ben duymadım şimdiye kadar...
Dijital faturalarda, artık sistem buna imkan vermiyor gerçi. Ancak kağıt fatura için, durumunun vergi dairesine izahı tedbir açısından yararlı olacağı kanaatindeyim...
Kolay gelsin
Peki yanlıslıkla aynı seri numara kulanırsak nolurTespiti halinde 2. derece özel usulsüzlük cezası söz konusu. Ancak bundan dolayı ceza alanı ben duymadım şimdiye kadar...
Dijital faturalarda, artık sistem buna imkan vermiyor gerçi. Ancak kağıt fatura için, durumunun vergi dairesine izahı tedbir açısından yararlı olacağı kanaatindeyim...
Kolay gelsin
TesekürlerSanırım Kağıt faturadan söz ediyorsunuz? Bu durum d zaten fatura üstündeki seri no dikkate alınacaktır.
Ferhat abiSayin emrcnr7
01/12/2021 tarihine kestiginiz e-arsiv faturanizi ( Altina noter stisinida ekleyerek) 30/11/2021 tarihine isleyin. Yeni bir fatura kesmeyin. Onemli olan 30/11/2021 satisli satis icin KDV ve Gelir'e ziyaa vermeyin.
Ferhat abi.Sadece araç satışıyla ilgili olarak soruyorum.1 aralıktaki faturayı 30 kasıma işleyip kasım beyanına dahil edin demişsin ya,peki fatura tarihi 10-15 aralık olsa idi (kasım kdv beyanıda henüz verilmediğini düşünelim) yine kasım ayına işlenebilir miydi.Haliyle aralarda başka faturalarda kesilmiş olabilir de olmayabilirde.Sayin emrcnr7
01/12/2021 tarihine kestiginiz e-arsiv faturanizi ( Altina noter stisinida ekleyerek) 30/11/2021 tarihine isleyin. Yeni bir fatura kesmeyin. Onemli olan 30/11/2021 satisli satis icin KDV ve Gelir'e ziyaa vermeyin.
TahsinimFerhat abi.Sadece araç satışıyla ilgili olarak soruyorum.1 aralıktaki faturayı 30 kasıma işleyip kasım beyanına dahil edin demişsin ya,peki fatura tarihi 10-15 aralık olsa idi (kasım kdv beyanıda henüz verilmediğini düşünelim) yine kasım ayına işlenebilir miydi.Haliyle aralarda başka faturalarda kesilmiş olabilir de olmayabilirde.
Yani arada 1 gün olduğu için mi kasıma işleyin dedin.10-15 gün fark olsa da aynı şey yapılabilir mi?
Sevgiler selamlar
Sayin emrcnr 7noter satış sözleşmesinde ki tarihi baz almak gerekiyor değil mi ? o zaman aralık ayına bile fatura kesersek, kasım ayı beyannamesinde mi göstereceğiz ?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Sayin emrcnr 7
Tahsin kardesimin sorusunda cevapladim. Senin sorunda da evet sozlesmenin tarihi 30.11 faturada 30.11 olmasi gerekirdei. Ancak hatali olarak aralik ayina kesilmis dolayisiyla sen bunu 30.11 islersin Vergiye ziyaa vermessin. Ancak fatura ile ilgili bir tespitte usulsuzluk cezasi olur