Sermaye Artırımı Tekrar Uzayacak mı?

SB

Üyelik
2 Şub 2006
Mesajlar
77
Konum
İSTANBUL
Merhaba,
Sermaye arttrımları nın tekrar uzatılacağı hakkında herhangi birşey varmı? Problemli bir A.Ş. var yetişmesi zor.
Saygılar,
 
bende uzayacak yönünde bilgi aldım Snayi ve Ticaret Bakanlığı 19/12/2006 tarihinde 1 yıl daha uzaması için vermiş ama şu anda netleşen birşey yok gibi
 
26 Aralık 2006 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 26388



Sanayi ve Ticaret Bakanlığından:



ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERİN SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ

MİKTARLARA YÜKSELTME SÜRELERİNİN UZATILMASINA

İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR TEBLİĞ

(TEBLİĞ NO: İÇ TİCARET 2006/1)




MADDE 1 – Bu Tebliğ, Türk Ticaret Kanunu’nun 274 üncü ve 3143 sayılı Kanun’un 33 üncü maddesine istinaden hazırlanmıştır.



MADDE 2 – 30/12/2005 tarihli ve 26090 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan "Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Miktarlara Yükseltme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: İç Ticaret 2005/2) ile belirlenen süreler değiştirilmiştir. Sermayeleri 50 bin Yeni Türk Lirasından az olan anonim şirketler ile 5 bin Yeni Türk Lirasından az olan limited şirketlerin sermayelerini yeni asgari miktarlara yükseltmek amacıyla en geç 31/12/2007 tarihi mesai bitimine kadar şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicili memurluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde müracaat eden şirketlerin sermaye artırımına ilişkin tescil işlemleri 31/3/2008 tarihine kadar sonuçlandırılacaktır.



MADDE 3 – Bu Tebliğ yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.



MADDE 4 – Bu Tebliğ hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.
 
26 Aralık 2006

ANONİM VE LİMİTED ŞİRKETLERE EK SÜRE... -KAPSAMA GİREN ŞİRKETLER, SERMAYELERİNİ YENİ ASGARİ MİKTARLARA YÜKSELTMEK İÇİN 2007 SONUNA KADAR BAŞVURUDA BULUNACAK
--------------------------------------------------------------------------------

ANKARA (A.A) - Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, anonim ve limited şirketlerin sermayelerinin yeni asgari miktarlara yükseltilmesiyle ilgili süreleri yeniden düzenledi.
Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ''Anonim ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Miktarlara Yükseltme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ''e göre, sermayeleri 50 bin YTL'den az olan anonim şirketler ile 5 bin YTL'den az olan limited şirketler, sermayelerini asgari bu miktarlara yükseltmek için 31 Aralık 2007 tarihine kadar başvuruda bulunacak. Başvurular, şirket merkezlerinin bulunduğu yer ticaret sicili müdürlüklerine yapılacak.
Tebliğ uyarınca, bu şekilde müracaat eden şirketlerin sermaye artırımına ilişkin tescil işlemleri, 31 Mart 2008 tarihine kadar sonuçlandırılacak.

http://www.alomaliye.com/aralik_06/sermaye_uzat.htm
 
Üst