Sermaye Artırımı

gurdal67

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Eyl 2006
Mesajlar
355
selam

2 ortaklı bir şirketin bir ortağı Almanyada ...Sermaye arttırım kararı alırken sadece kararı imzaladı ve gitti..biz kararı notere tasdik ettireceğiz..2 ortakta notere gitmek zorundamı?
 
Ynt: sermaye arttrımı

Hayır. Diğer işlemler için ,dilekçe vs. öbür ortağın imza yetkisi varsa, kararı imzalaması yeterli.
 
Ynt: sermaye arttrımı

Kararda her iki ortağın imzası varsa noter huzurunda imzaya gerek yoktur. Ayrıca sermaye artırımında mali müşavir raporunu unutulmasın artırılan sermaye kadar Binde Dördü ( %0,004 ) Rekabet kurumuna para yatıralarak dekont ile tescil işlemi yapılır.
 
Ynt: Sermaye Artırımı

TTK Taslağında Limited Şirketlerin asgari sermayesinin 25.000 YTL olması düşünülüyor ve şu an henüz bir ertleme olmaz ise asgari sermaye için 5.000 YTL arttırım gerekiyor, eğer 5.000 YTL yapar isek, yeni TTK ile yeniden bir sermaye artışının getirilmesi sıkıntı doğurmaz mı? Seramye arttırım süresinin uzaması daha doğru değil mi?
 
Ynt: Sermaye Artırımı

ayrıca 2008 den itibaren sermaye artırımlarında, artırılan tutarın hesabı ortaklardan sorulacakmış, yani artırdığın bu sermayeyi nerden buldun diycekler.. biz şimdiden birçok şirketimizde 2008 e girmeden sermaye artırımlarını yapıyoruz...
 
Ynt: Sermaye Artırımı

Bu hesap sorma hikayesinin dayanağı nedir. Bu laflar hep söylenir de pek gerçekleşmez.
 
Ynt: Sermaye Artırımı

dayanağı öğrendiğim zaman forumda paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
biz tedbirimizi alalım da ister gerçekleşsin ister gerçekleşmesin.. sizin de tedbir alıp almamak keyfinize kalmış tabi...
 
Üst