fonradar

Sermaye Artırmının Süresi Kaçtı

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,862
Konum
İstanbul
Arkadaşlar

Sermaye artırımının süresi kaçmış Ne yapalım sizce ? Firmaya ulaşamadık

Teşekkür ederim
 
Bence hala uzatma olabilir, artırım yapmayanlar için ek süre verilebilir. Zaten şirket fesholmuş sayıldıysa ticaret sicilin tebligat göndermesi lazım (tasfiye işlemlerine başlanması için uyarı), onu bekleyin bence, beyannameleri vermeye devam edin.
 
gümrük ve ticaret bakanlığının bu konuyla ilgili bir genelge hazırladığı ticaret sicili müdürlüğünce sözlü olarak ifade edildi. durumu takip edin. şirket münfesih olmamış gibi işlemlerini yerine getirmeye devam edin.
 
Hayır yapamazsınız (ticaret sicili işlem yapmaz). bu durumda kalan şirketler için kanuna göre; 1 ay içinde tebligat (tic sicilince) ve 2 ay bekleme (dava etme) toplamda 90 gün bir süre işleyecek. bu süre içinde bakanlığın bir genelge ile bu süre zarfında sermaye artırma işlemlerini yapabilmeleri temin edilecek.
 
evet 2 ay süre tanındı. Ben süreci başlattım. Ancak serbest muhasebeciden rapor ve ekinde raporu hazırlayan muhasebecinin faliyet belgesini istiyor sicil. Muhasebecinin hazırladıgı bu rapor dahil her tür evrak tamam. ama malesef muhasebecimin hazırladığı raporu kabul etmediler. raporda özvarlığın rakkamsal olarak yazması gerekiyormuş. ÖZVARLIGIN SERMAYENİN 3/2 SİNİ KORUYOR OLMASI GEREK . DEDİLER.. Bu konuda bilgisi olan varmı?? Yani LİMİTED ŞİRKETİMİN SERMAYESİ 5000tl idi. (TAMAMI ÖDENMİŞ) .... 5000 TL DAHA BLOKE EDİP 10.000tl ye çıkarttım. bu durumda özvarlık raporda kaç tl olmak zorunda ..bilen varmı acaba???? teşekkürler.
 
Üst