Sermaye Hk.

kaan070608

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar kolay gelsin.şirket ortağı sermaye taahhüdünü şirketten olan alacağına mahsuben yerine getirdiğinde bu sermaye ödemesi nakdi sermayemi olur.şirketin kasasına nakit para girmiyor olmasına rağmen.ortağın şirketten kira v.s.gibi alacaklarına karşılık taahhüdünü yerine getirmesi yani.teşekkürler.

Ynt: Sermaye Hk.

MErhaba,
Öncelikle şirket ortağının nakdi bir alacağı mevcut.Öte yandan da firmaya taahhüt ettiği bir sermaye borcu var.Yani şirketin kasasından alacağını tahsil edip akabinde sermaye tahhahüdü hesabını kapatabilir.Bu mantıkla düşündüğünüzde firmadan alacağını taahhüde sayabilir diye düşünüyorum.İlla içinizde şüphe kalıyorsa ortağın alacağını kendisine tediye ile çıkış yapıp.Daha sonra o parayı kendi adına bankaya yatırınız.Yada kasaya koyunuz değişen birşey olmayacaktır.
Saygılar,

Bu tip işlemler sıklıkla yapılıyor. Ancak tevsik sınırı önemlidir. Bunun yerine ortak kişiden bir mahsup talimatı alınıp, hesaben yapmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Evet bencede en mantıklısı bu.Arkadaşın içinde şüphe kalırsa diye farklı bi yöntem izahı yaptım.