Sevk İrsaliyesi

Üyelik
22 Mar 2016
Mesajlar
5
Konum
İZMİR
Merhaba, X firmasından bakım için aldığımız cihazın bakım işlemi tamamlandıktan sonra teslim edilmesinde sevk irsaliyesi nasıl düzenlenir?
Bir adet X cihazı dersek faturayı X olarak kesmemiz gerekir diye biliyorum. Fakat biz faturasını işçilik ve kullanılan malzemeler olarak madde madde kesiyoruz.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Öncelikle cihazın size sevk irsaliyesi ile gönderilmesi gerekirdi. İrsaliye varsa , sizde keseceğiniz irsaliyeye malın cinsini yazdıktan sonra, "..... tarih .... nolu sevk irsaliyesi ile tamir/bakım için gelen cihazın iadesidir" , Geliş irsaliyesi yoksa "tamir/bakım için gelen cihazın iadesidir" ibaresini yazmanız gerekir. Faturayı da buna göre kesebilirsiniz.
 
Cihaz sevk irsaliyesi ile geldi. Malın cinsini yazıp, "..... tarih .... nolu sevk irsaliyesi ile tamir/bakım için gelen cihazın iadesidir" ibaresi de eklediğimi varsayalım. Bu şekilde fatura üzerinde sadece malın cinsi yazılması gerekmiyor mu? Tamirde kullanılan malzemeler, işçilik ücretini nasıl düzenleyeceğim?
*Muhasebecimize bu soruyu sorduğum zaman mal bizim değil o sebeple fatura edilmeyecektir ibaresi olması gerekir, daha sonra servise istinaden fatura kesersiniz demişti. Her şey çok karıştı..
 
İrsaliyeye bahsettiğim şekilde yazıp, faturaya da değişen parçaları ve işçilik tutarını yazarsanız sorun çıkmaz.
Siz cihaz faturası kesmiyorsunuz, tamir/bakım faturası kesiyorsunuz.
 

Benzer konular

Üst