Seyyar Oto Galericilik Hakkında Sorular. Gelir Vergisi Hakkında Sorular

Üyelik
21 May 2013
Mesajlar
21
Konum
istanbul
Mükellef olmak istiyorum.

sorularım var.

1-Ben fatura kesmek onla uğraşmak istemiyorum...Kasko değeri üzerinden %1 gelir vergimi anlık olarak ödemek ve bu yükten kurtulmak istiyorum mümkün mü? muhasebeci ile de uğraşmak istemiyorum...
yoksa senelik yığılacak o şekilde fatura kesip 1 sene sonunda mı ödemeyeceğim tüm vergiyi...
ben araç satıldıkça vergi dairesine gidip noter satışıyla gidip anlık gelir vergimi hesaplatıp ödemek istiyorum.mümkün mü?

2.ikinci el araçlarda kamyon kamyonetlerde %18 kdv var...ben gelir vergisini %18 mi ödeyeceğim?çünkü %18 kazanamıyorum ki?
20.000tl lik bir ticari kamyonette...kasko değerini de 20.000tl diyelim...1000tl de para kazandım... ben gelir vergimi 200 tl olarak ödeyebilir miyim?

diğer sorularım da var.yardımcı olursanız sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1- Mümkün değil
2- Hesaplamalar yazdığınız şekilde olmaz.

Kısa kısa cevap verdim sorularınız zira "muhasebeci ile de uğraşmak istemiyorum" demişsiniz yazınızda sizi çok uğraştırmak istemeyiz.
 
ben bir kişi tanıyorum oto alım satım işi ile uğraşan muhasebeci ile uğraşmamış ,güzel , ama maliye onla uğraşmış ve 60.000 TL. uzlaşmada tahsil etmişti.
 
Bence de siz vergiyi falan hiç kafanıza takmayın, mali müşavirlerle dolu bir siteye girip "muhasebeci ile uğraşmak istemiyorum" gibi trajikomik ifadeler de kullanmayın. Aynen devam edin alım-satıma.
 
ben noter satışıyla ve dilekçeyle başvursam mükellef olduktan sonra...

şu şu kasko değerli aracı sattım....gelir vergisinin hesaplanarak ve diğer vergileri anlık olarak yatırmak istiyorum...

gereğinin yapılmasını...

anlık yatırmak kurtulmak istiyorum.

mümkün müdür?

bilen yok mu?

vergi dairesinden anlamayan biri olabileceğini söyledi...kimi olamaz dedi...
 
Yukarıda verilen tüm cevaplarda , düşündüğünüz gibi olamayacağı belirtilmiş, daha neyini bileni arıyorsunuz anlayamadım.
 
Muhasebeci ile uğraşmak istemiyorsanız kayıtlı bulunduğunuz vergi dairesine gidin aynı soruları sorun onlar size gayet güzel yardımcı olacaklardır.
 
ben bir kişi tanıyorum oto alım satım işi ile uğraşan muhasebeci ile uğraşmamış ,güzel , ama maliye onla uğraşmış ve 60.000 TL. uzlaşmada tahsil etmişti.

Sayın tarkaniz72,

Rakamları bilemediğimiz için 60.000 TL için uygun diyelim.
Fakat ben inceleme elemanı ve komisyonda bulunan vergi müfettişlerinin yerinde olsaydım madem muhasebeci ile uğraşmamış uzlaşma rakamınıda ona göre belirlerdim böyle bir tavırla işlemlerini yürüten bir mükellefe.
01.06.1989 tarih ve 3568 sayılı SMMM ve YMM Kanunu'na göre kurulan meslek odalarından bir meslek mensubunun mükellefin yanında uzlaşma görüşmelerine katılabiliyor uzlaşmada görüşlerini açıklayarak mükellefi bildirebiliyor sadece uzlaşma sonunda tutanaklara imza atamıyor bence bu kapsam yukarıdaki gibi bir mükellefe uygulanmaması gerekir diye düşünüyorum bence bu kanun maddesinin ne şekilde uygulanacağı tekrar yapılandırılmalı diye düşünüyorum SMMM ve YMM'yi normal şartlarda kabul etmeyen bir mükellefin yanında uzlaşmadada SMMM ve YMM'nin olmasınında bir anlamı kalmıyor bence.

İyi Günler.
 
Ben arac alım satımdan dogan gelir vergimi beyanname ile anlık ödemek istiyorum...bazıları kira beyannamesi olarak ödüyor...ben de arac gelir beyannamesi olarak ödemek istiyorum...aynen insanlar mtv nasıl anlık ödüyorsa bende öyle ödemek istiyorum
 
Sayın turbolinea,

Neyin peşindesiniz ben anlayamadım. Belirttiğiniz gibi işlemlerin olamayacağını size en baştan itibaren söylüyoruz yakın çevrenizden bir SMMM ile sözleşme yaparak sorularınızı kendisine iletin size neler yapacağınızı adım adım aktaracaktır. Bu konu ile ilgili lütfen artık soru sormayınız belirttiğiniz gibi işlemler maalesef uygulanamaz bir yol arıyorsanız açık ve net söylüyorum yolu yok tek yol SMMM ile yüz yüze görüşerek konuyu netleştiriniz.

Araç gelir beyannamesi diye bir şey yok.
Kira beyannamesi ile yapacağınız işin uzaktan yakından bir alakası yok birisi GSMİ sizinkisi ticari kazanç bariz.
MTV ile belirttiğiniz işlemin yine uzaktan yakından alakası yok.

İyi Günler.
 
satıcıdan aldığımız zaman satıcı doğal olarak fatura kesmiyor...araç sahibi şirket değilse kesmiyor.
buna göre böyle olduğu zaman alım fiyatını kafamıza göre mi belirliyoruz?

satış fiyatını kasko değerinin %70 ine kadar belirliyebiliyormuşuz.
alım fiyatını da %5 kar mı göstericez.?
 
Turboline size sin cevabım konuya çok acemisiniz en kısa sürede SMMM ile görusunuz noter satışi diye bir işlem mevcut bu işlemi hicmi yapmadınız orada satış tutarini hicmi görmediniz kafadan rakam uydurmakta nereden çıktı eski koye yeni adetler cikarmayiniz acil SMMM ile görüşünüz buraya bu konu hakkında bir şey yazmayiniz alakasız sorular soruyorsunuz şahsım adına artik cevaplamayacagim.
 
Üst