fonradar

Sgdp

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
230
Konum
İSTANBUL
Anonim Şirket kurucu ortağı 2010 tarihindeBağkur ‘dan emekli olmuştur. Şirket Yönetim Kurulunda hiç bulunmamıştır. Almışolduğu emekli maaşından SGDP. Kesilmediğini fark ettik, kesilmesi gerekirmi?Ne yapmamız gerekir?
 
İlk başta SGDP kesilmesi gerekir diye düşünmüştüm fakat nette yaptığım araştırmada şöyle bir bilgiye ulaştım. Anladığım kadarıyla kesilmesi gerekmiyor.

4/b sigortalılıkları salt anonim şirket kurucu ortaklığına dayanan ve yaşlılık aylığıyla alan emekli durumdaki sigortalılar için 01.10.2008′den sonra yeni bir durum zuhur etmiş olup, bu kişiler için 01.10.2008 tarihinden sonra SGDP kesintisi zorunluluğu kalkmış bulunmaktadır. Fakat aynı zamanda anonim şirket yönetim kurulu üyesi ortaklar için sigortalılık zorunluluğu sürdüğü için bunların SGDP ödeme zorunluluğu da devam etmektedir.
 
Çok teşekkür ederim, ben de bu şekilde bilgiye ulaştım nette çeşitli yerlerde. Fakat SGK. sorduğumda ısrarla kesilmesi gerekir diye cevap alıyorum.
 
Benim bildiğim, eğer bahsettiğiniz şahıs 01.10.2008 den önce kurucu ortak ise ve halen ortaklığı devam ediyorsa,kesilmesi gerektiği yönündedir.
 
arkadaşalr merhaba benim bir sorum olacak. Babam 2007 yılında emekli oldu ve şirekt ortağıydı şirket nisan 2007 yılında terke çıktı ancak kapanışı 2013 yılı içinde olacak uzun yıllardır gayri faal şirketti. Şidmi yeni çıkan kanun ile birlikte sermayesi 5000 Tl'nin altında olduğu için 3,4 ay içinde kapanacak. Bugüne kadar olan kesintilerini geri iade alabilir miyim. Yoksa şirket yeni kapanacağı için şimdi mi alacağım bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
 
Şirket ortaklığı son bulana kadar kesintiler yapılır ve iade edilmez. Sonrasında kesinti yapılmaya devam eder ise o zaman itiraz edersiniz ve yersiz kesilen size ödenir.
 

Benzer konular

Üst