Sgk 2015/15 Sayılı Genelge

SUF

Üyelik
27 Şub 2012
Mesajlar
67
Konum
AMASYA
Sgk 2015/15 sayılı genelgesinde " İhale konusu veya özel bina inşaatları ile ilgili olarak ilişiksizlik belgesiverilmeden önce ön değerlendirme, araştırma veya inceleme yapılan işyeridosyasından, gerek gerçek kişi gerekse tüzel kişi işverenlerin şirketortaklarının kendilerini 4-1/a kapsamında sigortalı olarak bildiripbildirmediklerinin kontrolü 2013/11 sayılı genelge doğrultusunda yapılacaktır." denilmektedir.
Benim anlamadığımı inşaat sahipleri mi yoksa, 4/b kapsamında sigortalı sayılan herhangi bir işverenin inşaatda sigortalı olarak bildirip bildirmedikleri mi kontrol edilecek. Saygılar.
 
Bildiğiniz üzere şahıs işletmelerinde kişi kendisini, kendi işyerinde 4a sigortalı olarak bildiremiyor. Bağkurlu olmak zorunda. Aynı şekilde şirketlerde de şirket ortağı kendi şirketinde 4a sigortalı olamıyor o da bağkurlu olmak zorunda.

Genelgede diyorki ihaleli işlerde veya inşaat işlerinde iş bitim yazısı verilmeden önce şahıs veya şirket ortaklarının kendilerini inşaatta 4a sigortalı olarak gösterip göstermediği kontrol edilecek. Bu kontrol sonucunda eğer böyle bir işlem yapıldıysa bu kanunsuz bir işlem olduğundan muhtemelen günleri ve primleri iptal edilecek.

İnşaat/arsa sahibini değil inşaatı yapan kişi veya şirketten bahsediyor.
 

Benzer konular

Üst