personel maaş programı

SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
SGK Bildirgeleri dün itibariyle vermeyi unuttuk. 100 çalışanımız var.

Bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı ?
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

Normalde uygulanacak ceza kişi başı asgari ücretin 1/5 i. Ancak sınır var oda 2 asgari ücrettir. 1.674,00.-TL
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

23.11.2011 tarihli e bildirgeyi sanırım internnet ortamında veremiyoruz.
Elden ve şubeden mi verilmesi gerekiyor ? İnternetten verilme imkanı yok mu ?
Ayrıca SGDP ve Normal SSK lı personel için beyanname veriyorduk ? İkisi içinde ayrı ayrı mı ceza kesilecek ?
Bu cezalarda herhangibir indirim sözkonusu mu?

5510 sayılı yasadan sağlanan indirimlerden faydalanma imkanı ortadan kalkıyor mu ?

Teşekkür ederim.
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

Süreyi geçirdiğinizden internetten verilme imkanı ortadan kalkıyor. Dilekçe ekinde elden tahakkuk ettirmelisiniz. Vekaletiniz varsa hemen cezayı da sisteme işlesinler. 15 gün içinde öderseniz 1/4 indirimden yararlanırsınız.
Ayrica SGDP veya APHB ayrı bildirimler olduğundan ayrı ayrı ceza kesilecektir sanıyorum.
5510 sayılı kanunun %5 lik ündirimini de unutun.
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

Selamlar
Bu beyanname kağıt ortamında kuruma verilecektir.
Söylenen ceza miktarı doğrudur.
her bildirge için ayrı ayrı ceza kesilir.
15 gün içinde ödendiği taktirde 1/4 oranında indirimi vardır.
Alıntıdır.
4- İdari para cezalarının peşin ödenmesi halinde indirim:

506 sayılı Kanunun 140 ıncı maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan yeni düzenlemede, tebliğ edilen idari para cezalarının, Kuruma itiraz ve yargı yoluna başvurulmaksızın tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde peşin ödenmesi halinde, ceza tutarının dörtte üçünün tahsil edileceği öngörüldüğünden, ilgililere tebliğ edilen idari para cezalarının dörtte üçlük kısmının tamamının tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde ödenmesi halinde, ceza tutarının dörtte biri tahsil edilmeyecektir. Cezanın dörtte üçlük kısmının tahsili sırasında manuel olarak yapılacak olan hesaplama sonucunda tutarın küsuratlı çıkması halinde, Yeni Türk Lirası işlemleri konulu 07.12.2004 tarihli, 16-326 Ek sayılı Genelgede belirtildiği şekilde işlem yapılacaktır.

O ay için verilen bildirimde indirim olmayacaktır.İndirm hakkı süresinde verilen ve zamanında ödenen bildirgeler için geçerlidir.Ceza kesilip sisteme girildiği taktirde aralık ayı bildirgenizi onaylayana kadar ödenmezse,aralık bildirgenizden de indirim alamazsınız.
Saygılar
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

Teşekkür ederim bilgileriniz için.

Peki, bu konunun hiçbir şekilde affı vs yok mu ? Yani bir işyeri için ilk defa vukuu bulan bir konu ?
Yani, elektrik kesintisi, bilgi işlem problemleri vs hiçbir bahanesi affı vs olmuyor mu ?
 
Ynt: SGK Bildirgeleri Geç verilmesi Hk.

Hemde SGK dan bahsediyoruz. Asla...
 
Üst