personel maaş programı

SGK Duyuru- Kısmi Çalışan Bilgi Girişi

hakankrl

Tanınmış Üye
ÖNEMLE DUYURULUR
İŞ KANUNUNA GÖRE KISMİ SÜRELİ VE ÇAĞRI ÜZERİNE ÇALIŞANLAR İLE EV HİZMETLERİNDE AY İÇİNDE 30 GÜNDEN AZ ÇALIŞANLARDAN 1/1/2012 TARİHİNDEN ÖNCE ÇALIŞMASI BULUNANLAR GENEL SAĞLIK SİGORTALILIĞI HAKKINDA

5510 sayılı Kanunun 88 inci maddesinin dördüncü fıkrası gereğince (4/a) kapsamında olup;

-4857 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre kısmi süreli,

-4857 sayılı Kanunun 14 üncü maddesine göre çağrı üzerine,

-Ev hizmetlerinde ay içerisinde 30 günden az

çalışanların eksik günlerine ait primlerini(60/c-1) veya (60/g)yönünden 30 güne tamamlamaları zorunluluğu bulunmaktadır.

Söz konusu hüküm nedeniyle 1/1/2012 tarihinden önce 30 günden az çalışanların tespit edilebilmesi bakımından 2011 Kasım ayında aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün nedeni "06-Kısmi istihdam" ve "17-Ev hizmetlerinde 30 günden eksik çalışma" seçeneği işaretlediğiniz sigortalıları 2012 Ocak ayında da bu kapsamda çalıştırmaya devam edeceğiniz sigortalıları işaretlemeniz gerekmektedir.

Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışanların,

5510 sayılı Kanunun 5inci maddesi kapsamındaki sigortalıların,

Ay içinde birden fazla işyerinde çalışıp toplam çalışma süresini 30 güne tamamlayanların,

Kamu idarelerinde 657 sayılı Kanunun 4üncü maddesinin (B)ve(C) bentlerine tabi çalışanların,

ay içinde kalan sürelerini 30 güne tamamlama zorunluluğu bulunmadığından bu durumdaki sigortalıların işaretlenmesine gerek bulunmamaktadır.

30 günden az çalıştırdığınız sigortalılara genel sağlık sigortalılıkları hak ve yükümlülüklerine ilişkin bilgi verilmesi hususu önemle duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

http://uyg.sgk.gov.tr/kismicalisan/welcome.do

http://kesenek.sgk.gov.tr/kismicalisan/welcome.do olarak değişti..

Ynt: SGK Duyuru- Kısmi Çalışan Bilgi Girişi

Bu bilgi girişi ekranını baştan niye bildirmemişti Sgk.Ayrıca bu ekrandan şifre ile giriş yapamıyorum? Sanırım çalışmıyor.

SSK Zaten birşeyi ilkinde hatasız yapsa...

İçimden bazen Sgk tabelasını kaldırıp sistem çalışmıyor yazısı asmak geliyor :)

hala giriş yapılamıyor sisteme ...

arkadaşlar gerekli güncellemeyi her ay e bildirge yi gönderirken eksik gün hanesindemi belirteceğiz.yoksa başka bir yerden güncellememi yapacağız.

Arkadaşlar Ankarada yazılım destek bölümüyle uzun uğraşlar sonucunda görüştüm ve yazılımdan kaynaklanan bir hatadan dolayı sistemin çalışmadığını ve çalışmaların devam ettiğini bu akşam üstü yada yarın sistemin sorunsuz bir şekilde çalışacağını söylediler...

Merhaba,

Ben bu uygulamayı nasıl yapacağımızı tam olarak anlayamadım.Acaba bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar biraz detay anlatabilir mi.

(Anladığım kadarı ile "Kısmi Süreli" çalışan iş yeri hekimimi bu link üzerinden bildirmem gerekecek...Ama zaten Eksik Gün Bildirimimde ve SGK Tahakkukumda bildirim yapıyorum..??) ??? :-\

İyide resul kurtu geçtim yahya arıkan bile bildirimin işe giriş güncellemeden olacağını demişti şimdi bu nerden çıktı gittim güvendim bide işe girişlerden güncelledim şimdi güncelleme yaptık diye bide ceza yemeyelim vallahi kafayı kırıcam yok böyle birşey arkadaş

Aynen bende öyle yaptım, ceza gelirse .... yandık

Volkan poyraz ' Alıntı:
Merhaba,
Ben bu uygulamayı nasıl yapacağımızı tam olarak anlayamadım.Acaba bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar biraz detay anlatabilir mi.
(Anladığım kadarı ile "Kısmi Süreli" çalışan iş yeri hekimimi bu link üzerinden bildirmem gerekecek...Ama zaten Eksik Gün Bildirimimde ve SGK Tahakkukumda bildirim yapıyorum..??) ??? :-\

Volkan bey evet bizde aynen sizin gibi Aylık Bildirge ve Ek 10'larda bildirmemize rağmen SGK bir defaya mahsus 30 günden az çalışacak işçilerin bir ayda ortalama kaç gün çalışacaklarını öğrenmek ve GSS'yi düzenleyebilmek için böyle bir yola başvurdu.

stonhand ' Alıntı:
İyide resul kurtu geçtim yahya arıkan bile bildirimin işe giriş güncellemeden olacağını demişti şimdi bu nerden çıktı gittim güvendim bide işe girişlerden güncelledim şimdi güncelleme yaptık diye bide ceza yemeyelim vallahi kafayı kırıcam yok böyle birşey arkadaş

Sayın stonhand bende son güne kadar kesinleşmesi açısından bekledim fakat dün ve bugün sistemin çalışmaması nedeniyle ve Ocak ayı içerisinde yapmam gerektiğine inandığım için işe giriş ekranından güncelleme yaptım, yetkili en geç yarın itibariyle sistemin çalışacağını söyledi yarın birde o ekrandan giriş yapmayı düşünüyorum, işe giriş ekranından güncelleme yaptığımız için ceza geleceğini düşünmüyorum çünkü yeni ekranı açan görevli eğer yalan söylemiyorsa bu görevin kendisine Cuma günü verildiğini söyledi...

İyi çalışmalar...

Yahu zaten böyle bir şey dengesizlikten başka birşey değil. Bir taraftan diyor ki kardeşim 2012 öncesini ocak sonuna kadar bildirmezsen resen ben işlem yaparım yani güncellemeye baktığımızda adamların direkt 30 gün baz aldığını gördük diyorki giriş yapmazsan ben 30 günü baz alıcam seni yakıcam ee bildirge ekranı nerde yok hopp son gün bildirge ekranı koy oda çalışmasın yani bunların kafalarımı güzel ne dertleri var gerçekten anlamış değilim hem 31 ine kadar bildir yoksa yakarım diyorlar hemde bildirecek bir yer vermiyorlar en son günde çalışmayan bir link atıyorlar bu ne biçim bir iştir gerçekten ilginç bir durum

Akşam oldu ekran şuan çalışıyor arkadaşlar

Kasım ayında çalışan fakat Ocak ayında çalışmıyor olan çalışanları işaretleyip bildiriminizi onaylayınız.

diye bir ibarede var kasımdaki kısmi çalışanların listesini koymuşlar ancak aralıktakiler ne olacak mechul sanki aralıkta kimse part time işe girmeyecek diye bir kanunmu var anlamadım gitti.
Akşamın köründe çalışmayan link çalıştı şimdi giriş yapmazsak yarın resen tescilmi yapacaklar anlamadım gitti >:( >:( >:(

Yine gitti giremiyoruz

Bunların mantığı nedir vallahi anlayan beri gelsin yahu işten çıkış bildirgesi veriyoruz üstüne e bildirgeden bildiriyoruz yahu bu adamlar hala bizden kasımda çalışıpda ocakta çalışmayan adamların listesini istiyor ya kasımmı kaldı arkadaş bunlar manyakmıdır nedir.
Biz ozaman ne halt etmeye işten çıkış bildirgesini bildiriyoruz hadi farklı kurum olsa anlarım yahu SGK kendi bildirgesinimi göremiyor vallahi bende kafa durdu anlamadım.
Akşam akşam lanet olsun bildireyimde kurtulayım dedim onaylıyorum boş ekrana atıyor ben vazgeçtim vallahide billahide lanet gelsin bunlara be

Çalışan bildirimi kaydedildi.
Güncellemek için yeniden giriş yapınnınz.

en son başardım galiba kasımda çalışıpda kasım ve aralıkda çıkanları işaretledim gitti aralık ne olacak bilmiyorum bunlar sadece kasım ayınımı göremiyor ne yapıyor anlayan beri gelsin.

SGK nın komik uygulaması :)) :)

Bende anlamadım.Hem bildirimi yapın diyorlar...Hem de "Kasım ayında çalışan fakat Ocak ayında çalışmıyor olan çalışanları işaretleyp bildiriminizi onaylayınız" gibi saçmasapan bi uyarı yazısı koyuyorlar.. ???

Benim personelim Ocak ayındada çalışmaya devam ediyor.Ne yapmam gerekecek ??? :o
Kime danışıcağımı şaşırdım..SGK yı aradım net bi cevapda alamadım..

Vallahi ben kasımda çalışıpda kısmi görünenlerden kasım ve aralıkda çıkıp ocakta görünmeyenleri işaretledim sonrada bu defteri artık kapadım resmen lanet gelsin diyorum başkada birşey demiyorum hayatımda böyle rezil bir uygulama görmedim.
Bunlar galiba kasımdaki kısmi çalışanları göremiyormu ne yapıyor anlamadım artık anlamakda istemiyorum bu defteri kapadım gitti bir dahada kısmi çalışması olan mükellefmi benden uzak dursun arkadaş.

şimdi kapattım telefonumu
sigortayla görüştüm.
kimse bişey bilmiyor
ekranıma kasımda 06 olarak bildirdiğim personellere geldi.
Ancak kasımda hem part çalışıp rapor olan personeller ( birden fazla olarak bildirildi ) bunlar gelmedi.
ne yapacağımı anlamadım açıkcası...

bildirim yapmayı başarabilen varmı diye soracaktım ama vazgeçtim :P sadece halimize acıyorum...

inşaatlarda puantaj usulü ile çalışanlarıda bildirmemiz gerekiyormu? artık hiçbirşey bilmiyorum