personel maaş programı

SGK Duyuru- Kısmi Çalışan Bilgi Girişi

Ynt: SGK Duyuru- Kısmi Çalışan Bilgi Girişi

deniz9 ' Alıntı:
inşaatlarda puantaj usulü ile çalışanlarıda bildirmemiz gerekiyormu? artık hiçbirşey bilmiyorum

Puantajlılar bildirmiyor.

Kasım ayında çalışan fakat Ocak ayında çalışmıyor olan çalışanları işaretleyip bildiriminizi onaylayınız.

Şöyle bir uyarı yazmışlar şifre ile giriş yapıldığı zaman ekranda.
Buradan da çıkardığım, kasımda çalışan işçi ocak ayında da çalışıyorsa birşey yapmayın.Çalışmıyorsa işaretleyin ve onaylayın.

Birde arkadaşlar bu linki nereden buldunuz?
Sgk' nın hangi sayfasında yazıyor?

puantaj usulü ile calışanların güncellemesini yapmıştık bu durumda ne yapmamız gerekiyor (güncellemeleri değiştirme gibi birşey)

kasım ayında kısmi süreli calışan ocak ayında 30 gün calışmaya başlayan ne olacak ?yine sistemden bu bildirimi yapacakmıyız

deniz9 ' Alıntı:
kasım ayında kısmi süreli calışan ocak ayında 30 gün calışmaya başlayan ne olacak ?yine sistemden bu bildirimi yapacakmıyız

Sisteme girdiğiniz zaman, o işçi gözüküyor olması gerekir.
Gözüküyorsa problem yoktur bence.Ocak ayında zaten girişini yaparken gün sayısı belirtmiş olmalısınız.

deniz9 ' Alıntı:
puantaj usulü ile calışanların güncellemesini yapmıştık bu durumda ne yapmamız gerekiyor (güncellemeleri değiştirme gibi birşey)

Sisteme girdiğiniz zaman, puantajlı işçiler gözüküyor mu?

ZİNDAN ' Alıntı:
Birde arkadaşlar bu linki nereden buldunuz?
Sgk' nın hangi sayfasında yazıyor?

Sigortalı İşe Giriş ve İşten Ayrılış Bildirgesi ekranından giriş yaptığınızda link ve duyuru yer alıyor.

ZİNDAN ' Alıntı:
deniz9 ' Alıntı:

Sisteme girdiğiniz zaman, o işçi gözüküyor olması gerekir.
Gözüküyorsa problem yoktur bence.Ocak ayında zaten girişini yaparken gün sayısı belirtmiş olmalısınız.

Bu sorun bende de mevcut, kasım ayında kısmi çalışıp ocak ayından itibaren tam zamanlı çalışacak sigortalı için ne yapmalıyız?

Bence burada kısmi süreli çalışanları seçmeye çalışıyorlar.
Tam zamanlıya dönenler ile çıkan işçiyi seçip onaylamanız gerekiyor diye düşünüyorum.

sn zindan cevaplarınız için teşekkür ederim.
puantajlılarla ilgili sisteme girdiğimde Bildirmeniz gereken çalışanınız bulunmamaktadır.uyarısı yazıyor.
peki bunların eksik calıştığına dair güncelleme yapmıştım şimdi tekrar güncellemeyi düzeltmemmi gerekir acaba?

ZİNDAN ' Alıntı:
Bence burada kısmi süreli çalışanları seçmeye çalışıyorlar.
Tam zamanlıya dönenler ile çıkan işçiyi seçip onaylamanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Duyuruda ;

2011 Kasım ayında aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün nedeni "06-Kısmi istihdam" ve "17-Ev hizmetlerinde 30 günden eksik çalışma" seçeneği işaretlediğiniz sigortalıları 2012 Ocak ayında da bu kapsamda çalıştırmaya devam edeceğiniz sigortalıları işaretlemeniz gerekmektedir.

derken, çalışan bildirimi ile ilgili ekranda ;

Kasım ayında çalışan fakat Ocak ayında çalışmıyor olan çalışanları işaretleyip bildiriminizi onaylayınız.

diye belirtilmiş, ne demek istendiğini çıkarabilen var mı???

Kasım ayında bu kapsamda çalışıp Ocak ayında kısmi çalışmayacak sigortalılar için ne yapmalıyız.

Aynı ekrana boş boş bakıyorum ...