personel maaş programı

Sgk - Engelli̇ Yazısı Teslimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esat_sl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar,

bildiğiniz üzere her yılın başında işkur dan alınan onaylı engelli listesi sgk ilgili işveren servisine teslim ediyorduk. ancak sgk sistemde (e-bildirge üzerinde) engelli bildirim ekranı açmış. Buradan engellilerin bildirilmesi yeterli mi yoksa doküman sistemi aynen devam mı ? uygulamada yapan var mı şuana kadar? bilgilerinizi rica ederim.

kolaylıklar..

İşkur bizden Ocak ayı girilince dilekçe ile başvurmamızı istedi. e-bildirge sitesindeki o kısm sanırım nakillerde, ilk girişlerde sisteme tanıtmak için. Geçen sene nakil yaptığımız özürlü çalışanlar için
işkur yazısını SGK(na vermemize rağmen tek tek o kısımdan sisteme tanıtmıştım.

Dilekçemiz hazırdı, İşkurdaki danışmanımız Ocak ayı sisteme girildikten sonra getirmemi istedi.

Her yerde farklı demekki bizim burdaki memur verdi direk bana. Üstelik daha Aralık ayını bile girmemiştim sisteme :)

Merhaba,

Aralık ayı iş gücü çizelgesini girdikten sonra yazıyı aldım ve sgk ya geçen hafta verdim. İlgili sgk sorun çıkarırsa Ocak ayı çizelgeyi girdikten sonra İŞKUR dan alınacak belge ayrıca ibraz edilebilir.

Dilekçemiz hazırdı, İşkurdaki danışmanımız Ocak ayı sisteme girildikten sonra getirmemi istedi.

Dün bende götürdüm fakat almadılar, artık gerek kalmadığını söylediler. (Esenler sgk)

09.02.2015 SGK Duyurusu

4857 sayılı is Kanununun "Engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu" başlıklı 30 uncu maddesinin altıncı fıkrasına istinaden, çalışma gücü kayıp oranı %40'dan fazla olan engelli sigortalı istihdam eden tüm özel sektör işverenleri, anılan fıkrada belirtilen şartlan sağlanması kaydıyla, her bir engelli sigortalı için prime esas kazanç. Alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren payının tamamı üzerinden teşvikten yararlanabilmektedir. Söz konusu teşvikten yararlanmak isteyen işverenler, teşvik kapsamında bildirilmek istenen sigortalılara ilişkin bilgileri Türkiye İş Kurumu'ndan alınan web servis aracılığıyla e Bildirge programında yer alan "Engelli ve İşsizlik Teşvik Yönetimi" programı vasıtasıyla sorguladıktan sonra teşvik kapsamına giren engelli sigortalılara ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerini 14857 sayılı kanun numarasını seçerek gönderebilmektedirler. Buna göre, 4857 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin altıncı fıkrasında öngörülen sigorta primi teşvikinden yararlanmak isteyen özel sektör işverenleri tarafından teşvik kapsamında bildirilecek engelli sigortalının e-Bildirge programında yer alan "Engelli ve işsizlik Teşvik Yönetimi" ekranı üzerinden tanımlaması yapılabildiğinden, 2015/Ocak ayı dahil olmak üzere bundan böyle 19/8/2008 tarihli, 2008/77 sayılı Genelgede gerek teşvikten ilk yararlanma sırasında gerekse her yıl Ocak ayı içinde Kuruma ibraz edilmesi gerektiği belirtilen (Ek-1) belgenin Türkiye İş Kurumundan onaylatılarak Kurumumuza ibraz edilmesine gerek bulunmamaktadır. İşverenlerimize önemle duyurulur.