Sgk Hakında Sorularım

acık ögretim lisesinden lise okicam yas 18 sorularımı sıklandırcam 1.acıktan lise okicam icin ocak ayında ne calısıyorum suan ne okuyorum 1 cezası varmı sgk hakında zaten fabrikalarda almıyor hepsi askerlini yapmıs istiyor 2. subata acık liseye kayıt olcam ögreci olarak sgkya gösterdimde sgk calısmıyor diye 1 ceza uygularmı veya sgk dan yararlana bilirmiyim ?

18 yaşını geçtikten sonra eğer okula gitmiyorsan veya çalışmıyorsan GSS primi ödemek zorundasın. Şubat'ta açık liseye kayıt olacağından dolayı şuan boştasın. SGK'ya gidip gelir tespiti yaptırmalı ve duruma göre genel sağlık sigortası primi ödemelisin. Eğer gelir durumu çok düşük çıkarsa hiçbirşey ödemeden de sağlıktan yararlanmaya devam edebilirsin.

Şu an yapman gereken liseye kayıt olana kadar SGK'ya gidip gelir tespiti yaptırman. Liseye kayıt olduktan sonra babanın veya annenin üzerinden yararlanabilirsin sağlıktan. Ama liseye kayıt olana kadar yararlanamazsın.

üstadım bir soruda ben sorcaktım

ŞAHIS ŞUBE AÇILIŞLARINDA KULLANILMIŞ YAZARKASA ALMA SÜRESİ BİLDİRİMİ ALAN İÇİN KAÇ GÜNDÜR
ŞÜBESİNİ KAPATANDA DA BİLDİRİM SÜRESİ KAÇGÜNDÜR

üstadım bir soruda ben sorcaktım

ŞAHIS ŞUBE AÇILIŞLARINDA KULLANILMIŞ YAZARKASA ALMA SÜRESİ BİLDİRİMİ ALAN İÇİN KAÇ GÜNDÜR
ŞÜBESİNİ KAPATANDA DA BİLDİRİM SÜRESİ KAÇGÜNDÜR

Sorunuzu "vergi mevzuatı" bölümüne sorarsanız bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir.