personel maaş programı

SGK işe giriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Redgreen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
28.06.2012 tarihinde 1 işçi çalıştırmak üzere sgk işyeri numarası aldık.1 ay süresi var.
28.06.2012 tarihinde 6 işçiyi işe başlatatıp sigortalayabilir miyim?

Ynt: SGK işe giriş

Dosya açılmasını talep ediyorsanız çalışanda belirtmelisiniz ki; 30 günlük geri sayımımız başlasın.

1 kişinin anlamı; 1 yazdıysanız 1 dir.

AYSE ' Alıntı:
Dosya açılmasını talep ediyorsanız çalışanda belirtmelisiniz ki; 30 günlük geri sayımımız başlasın.

1 kişinin anlamı; 1 yazdıysanız 1 dir.

Ben şimdi 6 kişinin girişini yaptım 28.06.2012 tarihine yanlışmı yaptım..

Dosya numarasını almak için gittim numarayı aldım 1 kişi sigortalıycam dedim. ama 28.06.2012 tarihine 6 kişiyi sigortaladım... Yanlış demeyin biterim nuhtasarı bile yolladım

AYSE ' Alıntı:

Burda neden olu tabi diyorsunuz ?? Yanlış oldu. Ama şuan sadece işe girişleri yolladım daha sgk prim bildirgesini yollamadım. NAsıl bir yol izlemeliyim....

Ne demek istiyorsun arkadaşım. İşyeri bildirgesine 1 kişi yazdım, ancak 6 kişi işe giriş yapabilirmiyim diye sordun.Bende sınır 1, aşağı inemezsin yani 6 kişiye olur dedim. Nesi yanlış, yanlış diyen mi oldu.

AYSE ' Alıntı:
Ne demek istiyorsun arkadaşım. İşyeri bildirgesine 1 kişi yazdım, ancak 6 kişi işe giriş yapabilirmiyim diye sordun.Bende sınır 1, aşağı inemezsin yani 6 kişiye olur dedim. Nesi yanlış, yanlış diyen mi oldu.

Tamamda ben sorarken nasıl sormuşum 6 kişiyi 28.06.2012 tarihine sigortalayabilirmiyim demişim. Sizce burda bi yanlış yokmu... 6 kişiyi 28.06.2012 tarihine giriş yaptım. Allahtan sgk prim bildirgesini yollamadım. Bunu çözmem gerekiyor şimdi...

Şimdi Sayın Ayşe Hanım,

Ben SGK'dan işyeri numarasını aldım. Aldığım yazıda yazan.

Kanun kapsamına alınış tarihi : 28.06.2012
Çalışacak işçi sayısı :1

Bugün(18.07.2012) yarım saat önce 6 kişinin girişini 28.06.2012 tarihine yaptım. Bu işlemim doğrumu? Eğer doğru diyorsanız SGK prim bildirgesinide yollayım...

Selamlar
Her ne kadar Ayşe hanımın yazdıkları doğru olsa da; eğer çok tereddüt ediyorsanız 5 kişinin girişini iptal edin.29.06 tarihine 5 kişinin girişini tekrar yapın.

twolf ' Alıntı:
Selamlar
Her ne kadar Ayşe hanımın yazdıkları doğru olsa da; eğer çok tereddüt ediyorsanız 5 kişinin girişini iptal edin.29.06 tarihine 5 kişinin girişini tekrar yapın.

Hocam doğruysa neden iptal ediyim. sıkıntı olmuycaksa kalsın... Siz olsanız iptal edermiydiniz..

Redgreen ' Alıntı:
28.06.2012 tarihinde 1 işçi çalıştırmak üzere sgk işyeri numarası aldık.1 ay süresi var.

bir ay süre işyeri bildirgesinde belirtiğiniz işçi sayısı içindir fazladan işçi girişi varsa bir gün önceden sigortalı yapmalısınız...

emansur ' Alıntı:
Redgreen ' Alıntı:

bir ay süre işyeri bildirgesinde belirtiğiniz işçi sayısı içindir fazladan işçi girişi varsa bir gün önceden sigortalı yapmalısınız...

2009/37 sayılı genelge
2.3.4- İlk Defa İşyeri Bildirgesi Verecek İşyerlerinde İşe Başlatılacak Sigortalıların Bildirimi
Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesinin en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi halinde sigortalı işe giriş bildirgesi yasal sürede verilmiş sayılacaktır.
Örnek- 27/02/2009 tarihinde ilk defa tescil edilen işyerinden 1 sigortalının çalışmaya başlayacağı bildirilmiştir. Bu durumda, işyerinin tescil tarihi sigortalı çalışmaya başladığı tarih olacağından, 02/03/2009 tarihinde 8, 18/03/2009 tarihinde 3 ve 27/03/2009 tarihinde çalışmaya başlayan 3 sigortalının bildirimi bir aylık süre içinde yapılmış olduğundan sigortalı işe giriş bildirgesi yasal süresinde verilmiş olacaktır.

Bu genelgeden dediğiniz sonuçmu çıkar.

zaten meselede bu ya genelgenin ilgili bölümü "sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların (ben alınacakların ifadesinden işyeri bildirgesinde belirtilen sigortalı sayısını anlıyorum)"diyor
örnekde ise farklı bişey söylüyor...

Neyse arkadaşlar burda kırdığım Ayşe hanıma saygılarımı sunuyorum öncelikle. Sonrasında şunu sormak istiyorum şimdi bildirgeyi yollamak istedim ancak ihale işyerleri 5510 sayılı kanundan yararlanamaz diyor. Ne yapmalıyım 5510dan yararlanamıyorsa neden yararlanacak...