fonradar

Sgk işten Çıkış Kodu

Üyelik
26 Eki 2014
Mesajlar
55
Konum
istanbul
Merhabalar,

İşyerimizde personel ile karşılıklı anlaşma yapılarak çıkışı yapılacaktır.Maaş,tazminat vb. bütün hakedişleri ödenmek suretiyle.
Personel ile aşağıdaki gibi fesih protokolü yapılmıştır. Fakat personelin sgk çıkış kodunu 04-Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi olarak mı? Yoksa 22- Diğer nedenler olarak mı göstermemiz gerekmektedir. Eğer ki 22- Diğer Nedenler olarak yaptığımızda bu personel işsizlik maaşına başvuru yapabilirmi. Not: Kıdem yılı 5 yıldır.


FESİH PROTOKOLÜ

İşveren ………………………… San. ve A. Ş. ile çalışan ………………………………., ……………… tarihinden bu yana süre gelen iş akdi ilişkisini karşılıklı olarak sonlandırmaya karar vermiş bulunmaktadırlar.
Bu karar çerçevesinde olmak üzere, Çalışanın hizmet süresine tekabül eden …………………. TL. kıdem tazminatı alacağı ile …………………… TL. ihbar tazminatı alacağı ……………. ve kalan ……. günlük ücret alacağı miktarı olan ……………….. TL. tutar, ..............…. tarihine kadar …………….. Bankası ……….. Şubesi’ndeki ………………………………. numaralı hesabına gönderilmek suretiyle ödenecektir.
Bu miktarların belirtilen şekilde ödenmesiyle aradaki hizmet ilişkisi karşılıklı olarak feshedilmiş olacak ve taraflar birbirlerinden her ne ad altında olursa olsun başkaca bir talepte bulunmayacaklardır. Çalışan, bu miktarlar dışında herhangi bir ücret veya tazminat alacağı kalmadığını taahhütle, İşverenini ibra etmektedir.
İşbu Protokol iki suret halinde birlikte düzenlenmiş olup, taraflar birer suretini teslim almış bulunmaktadırlar. …/08/2015
İşveren Çalışan

Yardımlarınız için teşekkürler.
 
İşsizlik maaşı alabilmesi için 04 kodunu kullanmanızda yarar var. Diğer türlü alamaz. Sonuçta değişen birşey olmayacak siz hak edişlerini yine aynen ödeyeceksiniz 22 de olsa 4 te olsa çıkış kodu.
 
Anlaşmalı ayrılıyorsa neden ihbar ödemesi yapıyorsunuz? Protokolde çalışanın işe iade davası açmayacağına dair bilgiye ayrıca yer verseniz iyi olur. İş-kur tarafından sunulan hizmetlerden çalışanınızın faydalanabilmesi için 04 kod ile çıkış vermeniz gerekiyor...
 
Anlaşmalı fesih yani ikale(sözleşmenin sonlandırılması)olayında normalde sgk-işten çıkış kodu 22 olmalı,olması halinde de işci işsizlik ödeneğine hak kazanamaz. Muhtemel işe iade davası açısından kod 04 kullanılmamalı, diğer yönden eğer işçi lehine( ihbar ve kıdem tazminatı tutarında ücret ödenmişse +örneğin 2-3 aylık ücreti tutarında ayrıca bir ücret de ödenmiş)uygulama yapılmış ise bu takdirde bu davanın işveren aleyhine sonuçlanması mümkün olmasa gerek.
 

Benzer konular

Üst