Sgk işyeri açılışında bildirilen işçilerin işe başlamaması

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İşletmemiz Sgk dan dosya açtı ve açılış tarihi 29.03.2012 açılışta işyeri bildirgesine işçi sayısı olarak 5 işçi diye belirttik (Bir ay içinde 29.03.2012 tarihine 5 işçi cezasız giriş yapma hakkımız var) fakat bu 5 işçiden hiçbiri işe başlamadı ve işe gelmediler
Bu durumda;
Sgk işyeri bildirgesinde 5 işçi çalıştırmaya başlayacağız dememize rağmen açılış tarihinde 5 işçinin de girişinin yapılmamış olmasından dolayı herhangi bir ceza ile karşılaşırmıyız? İşçiler işe başlamadılar diye sorumluluğumuz olur mu?
Saygılar
 
Ynt: Sgk işyeri açılışında bildirilen işçilerin işe başlamaması

Başka işçi alımınız oldumu? İşyeri bildirgesini işe başlama tarihinden önceki bir tarihte mi kuruma verdiniz?
-/-
enaz birini açılış tarihi itibari ile giriş yaparsanız iyi olur. Dilekçe ile her ne kadar 5 kişi ile işbaşı yapılması planlandı isede 1 kişi işe geldi vb şeklinde bir dilekçe verebilirsiniz. (Açılış/işe başlama tarihi itibari ile işçi çalışmadığınızdan işyeri bildirgeniz iptal olabilir.)
 
Ynt: Sgk işyeri açılışında bildirilen işçilerin işe başlamaması

Sayın Ertann

Bu 5 işçiyi siz rakam olarak bildirdiniz ve size bu 5 işçi için (inşaat,tarım,balıkçılık işleri hariç) size 1 ay süre verdiler.Dolayısıyla 5 işçi girişini 1 ay içinde gerçekleştiriniz.Aksi takdirde geriye dönük işçi girişi yaptırılar ve işçi başına asgari ücretin onda biri ceza yazarlar.Şu anda süreniz var
 
Ynt: Sgk işyeri açılışında bildirilen işçilerin işe başlamaması

Eğer işe başlama tarihinden önceki bir tarihte kuruma işyeri bildirgesi verildi ise kesinlikle ipc kesemezler. Siz ne bileceksiniz işçilerin işbaşı yapıp yapmayacağını. Son anda caymış olamazlar mı? Hiç işçi girişi yapılmaz ise işyeri bildiriminin iptali olabilir o kadar.
 
Üst