Sgk Primleri..

Aslında 5510 sayılı Kanunun 88'inci maddesine göre 2012 için gider olarak yazmazsınız. Mülga 506 sayılı Kanunun 80'inci maddesinde de benzer bir düzenleme vardı. Ama ben her ne kadar kanun hükmünün genel tebliğ ile değiştirilemeyeceği görüşünde olsam da idarenin Aralık ayı primlerine özel bir istisnai görüşü var 174 Nolu GVK Genel Tebliğinde.

"Ancak, 506 sayılı Kanunun 80 inci maddesi gereğince bir aya ait sigorta primleri ertesi ayın sonuna kadar ödenebileceğınden, Aralık ayına ait olan sigorta primlerinin ertesi yılın Ocak ayı içinde ödenmesi durumunda bu primler Aralık ayının gideri olarak dikkate alınabilecektir."
 
sağolun,

ben yalnız aralık ayı değil, diğer aylarıda ödememiş olsun geçicide düşmedim,ancak diyelim bugün ödedim tüm borcumu ? gelir vergisinde düşebilirmiyim ?
 
Bu konuda kurumlar vergisi beyannamesi verilene kadar ödenen primlerin 2012 yılına gider olarak yazılabileceği görüşü varsa da, benim görüşüme göre 2012 yılında KKEG, 2013 yılında ise diğer indirimler satırında gösterilmesi gerekir söz konusu SGK primlerinin.
 
teşekkür ederim,

koray üstadım belki yeri değil diğer indirimler dediniz de,geçicide bağ kur ödemelerini buraya mı yazıyosunuz ?
 
Tam olarak hangi Bağ-Kur primlerini kast ediyorsunuz? Limited şirket ortaklarının bağ-kur primleri mi, yoksa gelir vergisi mükellefi ticari kazanç elde eden gerçek kişinin mi?
 

Benzer konular

Üst