Sgk Primlerinin KDV si

Slm Arkadaşlar
Yatırmış olduğumuz SGK Pirimlerinin KDV si alış faturası gibi yada KDV sinden indirim işlemi nasıl yapılmaktadır muhasebe kaydı konusunda yardımınıza ihtiyaç vardır.
Saygılar

Slm Arkadaşlar
Yatırmış olduğumuz SGK Pirimlerinin KDV si alış faturası gibi yada KDV sinden indirim işlemi nasıl yapılmaktadır muhasebe kaydı konusunda yardımınıza ihtiyaç vardır.
Saygılar

Ne demek istediğiniz anlaşılmıyor. SGK primleri ile KDV nin ne ilgisi var çözemedim.

sgk primlerinden kdv indirimi yapılıp yapılmadığı eğer yapılıyorsa muhasebe kaydının nasıl olacağı

sgk primlerinden kdv indirimi yapılıp yapılmadığı eğer yapılıyorsa muhasebe kaydının nasıl olacağı

Herhalde meslek mensubu değilsiniz. İkisi çok çok farklı kavramlar. KDV olabilmesi için öncelikle bir mal veya hizmetin satın alınması ve bunun fatura edilmesi gerekiyor.
SGK primleri ise çalışanlara ödenen ücretlerden kesilerek devlete yatırılan primlerdir. Bunun belgesi hazırlanan ücret bordrolarıdır. Fatura yoktur.

Sorunuzdan muhasebe ile ilgili bilginiz olmadığı anlaşılıyor. Bir SMMM ile anlaşmanız ileride karşılaşma ihtimalinizin yüksek olduğu cezalardan sizi kurtarır.

İlk şoku atlattıktan sonra soruyu soran arkadaşın geçmiş mesajlarına baktım, sayın Merkür 2 ve Nizam Beyin tahminlerinin aksine kendisi ya meslek mensubu, ya da bir meslek mensubun yanında çalışıyor bence. Geçmişte sorduğu sorulardan bu anlaşılıyor. Artık yorumu da sizlere bırakıyorum.