fonradar

Sgk Yanlış Hesaplama

Üyelik
9 Şub 2015
Mesajlar
3
Konum
İSTANBUL
Merhaba,aralık 2015 sgk hesaplamalarında hatalı hesaplama yapıldı ve öyle bildirildi.bunu cezası var mıdır?Nasıl düzeltirim.
 
Matrahta hata varsa insan hatasıdır oranlarda ise bunlara müdahele edemiyoruz sistem kendisi yapıyor.Gerekirse teftişe alınabilir hatayı izah edebilecekseniz bildirge verme dönemi geçtiği için kağıt ortamında kısmı iptal yapılabilir veya ihtiyaç varsa ek yapıp düzeltebilirsiniz ekte yeni pul parası çıkar.Borç sorgulamadan firmanın borcunun sorgulayarak borç görünür hata varsa
duruma göre karar vermek lazım.Verdiğiniz bilgiler yetersiz bu nedenle ben olsan ne yapardım diyemiyoruz.
 
Aralık 2014 demek istediniz sanırım. Eğer hata yapıldı ise Aralık 2014 dönemi için hata olan kişilere iptal bildirgesi verilecek daha sonra doğru hesaplamalar yapılarak ek bildirge verilecek. Bu iptal ve ek bildirgeleri elden hazırlayarak kuruma vermeniz gerekiyor e-bildirge sisteminden gönderemezsiniz.

Normalde hiç bildirge verilmemiş olsa asıl olarak kabul ediliyor ancak siz bildirge vermişsiniz şimdi düzeltme yapacaksınız o yüzden bu ek bildirge olarak kabul ediliyor. Bunun brüt asgari ücretin 8 de 1 i oranında cezası var. Bu ceza ek bildirgede kaç kişi varsa hepsi için ayrı ayrı kesilecek. Ayrıca ödenmiş primlerde fark çıkarsa onlarda gecikme zamlı olarak ödenecek.

Tam olarak nasıl bir hesaplama hatası yapılmış ?
 
Cvp için teşekkürler tam olarak hata Kasım 2014 bildirgesinin aynı güncelleme yapılmadan tarih değiştirilerek bildirim yapılmış bordrodaki tahakkukla arasında fark var
 
2014 Kasım ayının Aylık prim hizmet belgesini düzeltme amaçlı olarak verilecek ek-iptal aylık prim hizmet belgesini 23.03.2015 tarihine kadar sgk ya başvurman durumundaşüpheli durum yoksa denetime sevk edilmeden işleme alınacaktır. Gerekçe Sosyal Sigorta işlemeri Yönetmeliği 130. maddenin 2. fıkarası (Merkezler arası farklı uygulamalar var)
 

Benzer konular

Üst