uyumsoft

Sigorta giriş kartım

Sigorta giriş kartımın üzerinde 1987 tarihi yazılı, Ticaret lisesinde okurken okul tarafından çıkartılmıştı.Ayrııca Denizcilik şirketinde stajımıda yapmıştım.Fakat prim ödeme listesinde 1989 tarihi ilk sırada yazılı,bu durumda 3 yıl emekliliğim gecikiyor.Sizden ricam hangi tarih geçerli.Geçerli değil ise bizi neden haftanın üç günü işe yolladılar.Sigorta kartımı hala saklıyorum.

Ynt: sigorta giriş kartım

selamlar,
Alıntı yaptığım yer başka bir mali paylaşım sitesidir.Uzmanlar tarafından sorular cevaplanıyor. Aşağıda soruyu ve yazılan cevabı bulacaksınız.

SORU?
1981 yılında lise sonda okurken staja gittik. ...... no ile sigorta başlangıcımız oldu.Bu sigortalılık ssk dökümünde görülür mü?Emekliliğe etki eden normal sigorta başlangıcı mıdır?

CEVAP
Okul,stajyerlere sadece %13,5 oranında iş kazası ve meslek hastalıkları primi öder.%20 yaşlılık malulluk ve ölüm primleri ödenmez.Bunun içinde stajyerlikte geçen süreler emeklilikte sayılmıyor.Ama sigorta sicil numaranız geçerli.Bunun üzerinden devam edebilirsiniz. Emeklilik hesabınız ise normal işe girişinizden başlar.
.....
Ticaret lisesinin mevzuatı gereği öğrenciler staj yapmak zorundalar.Bunun gereklerini de herhalde Milli Eğitim Bakanlığı belirler.

Saygılar.