personel maaş programı

Sigorta Günü Hesabı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba..
Aylık ücretli çalışan biri 31 gün çeken aylarda (Temmuz..) 1 gün ücretsiz izin kullanırsa o ayki sigorta günü kaç gün olur?
Bu konu hakkında yasal birşey var mıdır?
Teşekkür ederim..

Sigorta günü hesabı?

Merhaba,
31 gün olan aylarda 30 gün çalışanlar için 30 gün üzerinden bildirilmelidir.

Saygılarımla.

Ynt: Sigorta Günü Hesabı?

scorpıon ssk'ya 30 gün bildirilen biri için ek-8 niye gereksin?

teşekkürler cevabınız için .
ben ek-8 de zaten bildirmiyordum ama bazı arkadaşların uygulamasında gönderdiklerini duydum.
biraz kafam karışıncada sizle paylaşmak istedim.

ilginiz için tekrar teşekkürler..

mantıklı olanda 29 gösterilmesi bence.çünkü ücretsiz izin kullanan birisinin 31 gün çeken aylarda izni kesilmiyormu doğal olarak sigortadan da düşülmesi gerekir diye düşünüyorum

ama sizin uygulamanıza göre bu seferde fazla pirim kesmiş olmuyormusunuz?

Merhaba,
31 gün olan aylarda çalışanın bir gün ücretsiz izin kullanması halinde bordrosunda 30 gün gösterilmesi gerekir, ayrıca gün sayısı tam gösterildiği için Ek-8 ile eksik gün bildirilmesine gerek yoktur.

teşekkür ederim sayın Tamer Bey.
bu konuya ilişkin arkasından takıldığım bir soruyu daha size iletmek istiyorum.
gene 31 çektiğinde ayın 2 gün ücretsiz iznini 1 gün olarakmı yoksa 2 gün olarakmı ek-8 ile bildiriyoruz.bu sefer gün 29 olarak bildiriliyor çünkü.

tamer bey 31 gün çalışan bir işçinin ücretini öderken 31 günmü ödeme yapıyoruz. Neden izin aldığında 30 gösterilsin anlamış değilim ? Ücretli izin aldığında tabiki 30 gün gösterilir ancak işçi herhangi bir mazeretinden dolayı ücretsiz izin kullanmışsa onu 29 göstermek gerekmezmi.

Bu duruma göre Ozaman şubat ayındada 28 gün göstermemiz gerekir ve tamamen tezat bi durum olmazmı ?

Seda Hanım sizin uygulamaya göre pirim ücreti az yatmış oluyor.
SSK eksik günlerde özellkile rapor parası alınımında yatan pirimleri göz önüne aldığından dolayı önemli hususun burda bildirilen günün bir gün dahi fazla olmamasıdır diye düşünüyorum.

Prim ücreti tabiki az yatmış olacak çünkü kişi ücretsiz izin kullanıyor. 30 çeken aylarda 29 göstermiyormuyuz. Yasaya göre 31 gün diye bir kavram yokki.

ewt yasaya göre yok ama çoğumuzun kullandığı personel programları aylık bildirge gönderiminde ay 31 çekiyosa o okadar gün üzerinden gönderiyor.sizin dediğinize dayanarak işlem yaparsam kişinin 1 günü yerine 2 gün kesmem gerekir.o zaman çalıştığı süreyi 29 olarak gönderebiliyorum programımda çünkü.

2 Gününü kesmeniz gerekmez. 29 gün gösterir ve eksik gün nedenine ücretsiz izin yazarsınız. Program kimseyi zorlamıyorki bu günü göstereceksin diye (Eksik gün nedeni seçmediğiniz sürece)

Bu konu herhangi birşeye dayalı olmaksızın bordroyu yapanın insifiyatine kalmış bir durum. Oyüzden de isteyen dilediği gibi yapmak durumunda. Ancak işçiye izin aldığı halde 30 gün prim yatırıyorsanız, ücretinide neden 30 gün almadığını sorma hakkına sahiptir.

sanırım seda hanım sizin ya az sayıda çalışanınınız var bunun için elle giriyorsunuz tek tek günleri yada prog.nız çok yeni versiyon herayı 30 gün üzerinden otomatik alıyor.ben bu iki seçenekte takıldım.çünkü gününü 30 göstersek dahi pirimini işçinin haketmiş olduğu çalıştığı gün sayısı kadar en az 30 gün üzerinden yatırma zorunluluğumuz bulunmaktadır.
buna dayanarak diyorumki eğer 29 gösterirsem kişininin bir değil iki gün pirimini kesmiş oluyorum.

ben günleri kesinlikle elle girmiyorum toplu gönderim yapıyorum. Ama dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım.Program hiçbirzaman bana bunu bu şekilde gösteremezsiniz diye bir uyarıda bulunmadı 31 çeken aylarda 29 gün gösterdiğim mutlaka oluyor. (İşçi sayısı 300)

Seda Sebzeci ' Alıntı:
ben günleri kesinlikle elle girmiyorum toplu gönderim yapıyorum. Ama dediğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım.Program hiçbirzaman bana bunu bu şekilde gösteremezsiniz diye bir uyarıda bulunmadı 31 çeken aylarda 29 gün gösterdiğim mutlaka oluyor. (İşçi sayısı 300)

Merhaba Seda hanım,

Aylık prim ve hizmet bildirgesinde işçinin primi 29 gün üzerindenmi yoksa 30 gün üzerindenmi yatırıyorsunuz?

31 çeken ayda eğer 1 gün ücretsiz izin kullanmış ise 29 gün üzerinden prim yatıyorum

Seda Sebzeci ' Alıntı:
31 çeken ayda eğer 1 gün ücretsiz izin kullanmış ise 29 gün üzerinden prim yatıyorum

Seda hanım bu halde işçinin hakkını yemiş bulunmaktasınız.