Sigorta şirketleri ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Okay KIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Okay KIR

Tanınmış Üye
Slm Kolay Gelsin
Örnek;
Sigorta şirketi Ak Sigorta A.Ş.
Sig.Acentası Güven Sigorta (Ak sigorta Acentası)
Sorular:
1-BSMV mükellefi Ak Sigorta A.Ş.dir ve Güven sigorta aracılığı ile yapılan poliçelerin BSMV lerini Ak Sig.A.Ş. beyan ediyor Doğrumudur?
2-Güven Sigorta normal kdv mükellefidir BSMV mükellefiyeti yoktur
3-Güven sigorta acentacılıktan dolayı hak ettiği komisyonları Ak sigorta kdv siz düzenlenen belge ile belgelendirilir
Yukarıda belirttiğim durumlar doğrumudur
Ayrıca bu konu ile ilgili başka önemli bilgiler var mıdır
Teşekkürler

Ynt: Sigorta şirketleri ile ilgili

1.Doğru.
2.BSMV ve KDV(Başka bir faaliyeti yoksa/v.d.dilekçe ile kapattırılmalıdır.) mükellefiyeti olmayaktır.
3.Evt.

TEŞEKKÜRLER
peki güven sigorta (sigorta acentası)
alım faturalarını kdv sini gidere mi atmalıdır (kdv mükellefiyetini iptal ettirecekse)
veya sabit kıymet satışı yaparsa tekrar mükellefiyeti açtıracak mıdır
Piyasada genelde nasıl oluyor
Teşekkürler

Giderlerinin kdvsini evet gidere atacak.(gider faturasının matrahını ve kdvsini ayrı ayrı hesaplara at.ba/bs formunda zorlanmaman için)
Sabit kıymet satışında fatura kesecek.o aya kdv mükellefiyetini açtırıp, kapattıracak.

Sayın ZİNDAN bende bir broker defteri tutuyorum ve malum kdv mükellefiyeti olmadığından tüm gider faturalarını kdv dahil kaydediyorum.Fakat bu durumda BA formunu düzenlemek oldukça zor olmaktadır.Önerinizde kdv tutarlarını ayrı bir hesapta takip edersek fazla zorlanmayacağımızı söylemektesiniz,bu öneri oldukça mantıklı.Daha önce ayrı bir hesapta takip etmek hiç aklıma gelmemişti açıkçası.Bu durumda 7'li hesapların altında örneğin "Gider KDV'leri" diye bir hesap açıp tüm kdv'leri burada toplamam sorun yaratmayacaktır,sanıyorum.Öneriniz doğrultusunda hareket edeceğimizi bilmenizi isterim.Teşekkürler,saygılar.

twolf ' Alıntı:
Sayın ZİNDAN bende bir broker defteri tutuyorum ve malum kdv mükellefiyeti olmadığından tüm gider faturalarını kdv dahil kaydediyorum.Fakat bu durumda BA formunu düzenlemek oldukça zor olmaktadır.Önerinizde kdv tutarlarını ayrı bir hesapta takip edersek fazla zorlanmayacağımızı söylemektesiniz,bu öneri oldukça mantıklı.Daha önce ayrı bir hesapta takip etmek hiç aklıma gelmemişti açıkçası.Bu durumda 7'li hesapların altında örneğin "Gider KDV'leri" diye bir hesap açıp tüm kdv'leri burada toplamam sorun yaratmayacaktır,sanıyorum.Öneriniz doğrultusunda hareket edeceğimizi bilmenizi isterim.Teşekkürler,saygılar.

Rica ederim.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
İyi günler.