Sigortalı İşe Giriş Bildirgesinin SGK tarafından tespit edilmesi

Üyelik
4 Şub 2013
Mesajlar
69
Konum
istanbul
Merhaba,

Geçmişte SGK işe giriş yapılmamış olan 8 kişi için (2012 2. DÖNEM)portör muayenisi yapılmış ve SGK bunu tespit ederek tarafımıza bu kişiler için SGK işe giriş bildirgelerini ve APHB belgelerini düzenleyerek göndermemizi istemiştir. Şimdi bunlar 6 sı normal çalışan diğeri emekli belge 2 türünden. SGK tespit ettiğinden dolayı re'sen ceza düzenlenecek bildiğim kadarıyla. Sonuç olarak ne kadar ceza hesaplanacak yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca bunu kurum tespit ettiği için bildirglerdeki % 5 lik indirim hakkını 1 yı boyunca kullanamayacağım bir durum söz konusu mudur?

Teşekkürler,

İşe Girişler İçin Ceza :
İşten Çıkışlar için Ceza :
Ek Bildirge için Ceza :
Asıl Bildirge için Ceza:
 
Öncelikle sizinde belirttiğiniz gibi 1 yıl boyunca %5'lik indirim hakkını kullanamayacaksınız sigortasız işçi çalıştırdığınız için.

Her işe giriş ve işten çıkış bildirgesi için bir asgari ücret tutarında ceza çıkar.Ama bunu kurum tespit ettiği için 2 katı olacak.Yani her bildirge için brüt asgari ücretin 2 katı ceza kesilecek.Yanlış hatırlamıyorsam cezalar giriş veya çıkışın yapıldığı dönemde geçerli olan asgari ücret üzerinden hesaplanıyor.

Asıl ve ek bildirgeler içinse bildirgede bulunan kişi başına ceza kesiliyor.Yani bildirgede 8 kişi varsa 8 kişi için ceza kesilecek.Onun cezasını tam hatırlamıyorum ama ya asgari ücretin 1/8'i ya da 1/4'ü olması lazım kişi başı.

Ödemeleri 15 gün içinde yaparsanız %25'lik bir indirim oluyor.
 
Evet cezalar konusunda SGK ile de görüştük. İki konu netlik kazanamadı. Birinci si benim bu şubemde mi uygulanacak bu %5 lik hak mahrumiyeti yoksa Türkiye genelinde mi? diğer ise asıl ve ek bildirge için 3/c dedi sanırım devlet kuruluşlarınca tespit edildiği için asgari ücretin 2 katını geçemeyecek şekilde olacak denildi? bu çok önemli değil ama ilki çok can sıkıcı olabilri?

teşekkürler
 
Dosya bazında değerlendirildiği için; ilgili şubenize istinaden %5 ind iptal olur.
 
3/c olayını anlayamadım. Ancak %5 lik indirimden sadece ilgili işyerinde yararlanamazsınız.Olaya dosya bazında bakılıyor çünkü.Türkiye genelinde değil.Diğer işyerlerinizde yararlanmaya devam edebilirsiniz.
 
Araştırma sonucunda biz bu kişilere portör muayenesi yaptırmışız ama son çalıştırma konusunda vazgeçmişiz, sağlık ocağı direk gönderdiği için bunları sigortasız işçi olarak işleme almış, bu duruma karşın nasıl bir yol izlememiz lazım.

Teşekkürler,
 
Araştırma sonucunda biz bu kişilere portör muayenesi yaptırmışız ama son çalıştırma konusunda vazgeçmişiz, sağlık ocağı direk gönderdiği için bunları sigortasız işçi olarak işleme almış, bu duruma karşın nasıl bir yol izlememiz lazım.

Teşekkürler,

Yapmanız gereken şey durumu bir dilekçe ile açıklamak.Dilekçenin ekinede durumu kanıtlayan evrakları eklersiniz ve gider savunmanızı yaparsınız.Eğer olay anlattığınız gibiyse bir cezai durum ile karşılacağınızı sanmıyorum.Gerekirse sağlık ocağındaki doktorlardanda yazılı beyan alabilirsiniz.
 
Üst