fonradar

Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

Üyelik
24 Kas 2010
Mesajlar
63
Konum
istanbul
arkadaşlar bir sorum olcak personelin sigortalı ayrılış bildirgesini yaptım fakat ayrılış bildirgesinde b şirketinden çıkartmışım ama aslında kişi a şirketinde çalışıyor. fakat e-bildirgede kişiyi kendi şirketinden çıkarttım ipc gelirmi ne yapmam gerekiyor.yardım edebilirmisiniz??
 
Ynt: Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

10 gün içinde iseniz, b şirketinden yaptığınız çıkışı iptal edin.Doğru şekilde a şirketinden yapın çıkışını.

10 günü geçtiyse, b ve a şirketlerinin bağlı olduğu sgk müdürlüklerine bir dilekçe ile müracat edin ve durumu izah ederek iptal ettirin.O şirkette çalışmadığını izah edin.
 
Ynt: Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

o zaman ipc gelir ama. zaten benim bildiğim şöyle bir yöntemde var
sgk personel üzerinde herhangi bir işlem yapmadığı zaman bunu farketmesi imkansız olaki bir işlem yağtı ve farketti o zaman yazı yazar neden yapğılmadığını sorar biz o zaman sehven yazılmıştır da ddiyebiliriz diye biliyorum ama ben şimdi doğru şirketinden yaparsam ipc gelir ve ödemek zorunda kalırım ayrıca zaten ikiside aynı sgk müdürlüğüne bağlı şirketler
 
Ynt: Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

Aynı olay yakın zamanda oldu. Personel sorumlusu çıkışı yanlış firmadan yapmış 10 günlük süreyide geçirdiğinden cezalı olarak işten çıkış bildirgesi tekrar düzenledi zaten onaylama aşamasında ipc uyarısınıda veriyor
 
Ynt: Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

EE ceza yedi o zaman :) benim amacım ipc gelmeden bu olayı kapatabilmek bu da anlattığım şekilde mümkün
 
Ynt: Sigortalı işten ayrılış bildirgesi hk.

O zaman ilk onayladığınız çıkış bildirgesi için dilekçe yazarak iptal talebinde bulunulmalı. Daha sonra diğer şirketten bugünden itibaren geriye dönük 10 günlük zaman dilimini kullanabilirsiniz. Yani ipc yerine fazladan bir kaç gün prim ödemesinde bulunmuş olursunuz.
 
Üst