uyumsoft

Sigortalı olan vergi mükellefi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan arzuty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arzuty

Katkı Sunan Üye
Günaydın arkadaşlar, bir konuda bilgi almak istiyorum, yeni işyeri açılışı olacak,1.sınıf işletme.Promosyon ürünleri imalatı ve satışı yapacak...Kendisi 2 aydır başka bir işyerinde sigortalı olarak görünüyormuş ve vergi mükellefiyeti başladığında sigortalılığına devam etmek istiyor , bağkura geçmek istemiyor. Ama yanındada sigortalı biri çalışmayacak. Bu mümkün müdür? Yoksa kendisi başka yerde sigortalı olarak görünüyorken işyerinde işleri kim yapacak mantığıyla mükellefin bağkura mı geçmesi gerekir? Yada sigortalı olmaya devam edip yanında sigortalı mı çalıştırması gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim...

Ynt: Sigortalı olan vergi mükellefi

Mumkun degildir. Iki secenekten birini uygulamaya koyulmalidir

Soruyu biraz karışık sormuş olabilirim, yani mükellef sigortalılığını devam ettirmek isterse yanında bir sigortalı çalıştırmalıdır kendisi başka yerde sigortalı görüneceği için, yada mükellefin bağkura geçmesi gerekir yanında sigortalı çalıştırmak istemiyorsa. Doğru mudur?

arzuty ' Alıntı:
Soruyu biraz karışık sormuş olabilirim, yani mükellef sigortalılığını devam ettirmek isterse yanında bir sigortalı çalıştırmalıdır kendisi başka yerde sigortalı görüneceği için, yada mükellefin bağkura geçmesi gerekir yanında sigortalı çalıştırmak istemiyorsa. Doğru mudur?

Doğru olanı kendisi başka yerde sigortalı ise kendi işyerinde sigortalı işçi göstermesi gerekir. Ancak bu şekilde başka yerde sigortalı görünen bir çok vergi mükellefi var ve işyerlerinde sigortalı işçi çalıştırmıyorlar kurumun tespit etmemesi halinde herhangi sorun olmuyor.

peki başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışan birisi, aynı zamanda vergi mükellefiyeti açarsa ne olur?
4/b li olmadan sigortalı olarak göründüğü yerde sigortalılığı devam ederse kurum bunu yakalar mı?

Sigorta başlangıç tarihi 01.10.2008 den öncesi ise bişey olmaz

narin_ ' Alıntı:
peki başka bir işyerinde sigortalı olarak çalışan birisi, aynı zamanda vergi mükellefiyeti açarsa ne olur?
4/b li olmadan sigortalı olarak göründüğü yerde sigortalılığı devam ederse kurum bunu yakalar mı?
NİSANLI ' Alıntı:
Sigorta başlangıç tarihi 01.10.2008 den öncesi ise bişey olmaz

Sn. Nisanlı 01.10.2008 tarihinin soru ile bir bağlantısı yok.

Soruyumu yanlış anladım o zaman

01.10.2008 tarihinden önce ssk lılığı var ise kesinti olmaksızın devam ettiği sürece bağkur kaydına gerek yok diye biliyorum yanlışmı

NİSANLI ' Alıntı:
Soruyumu yanlış anladım o zaman

01.10.2008 tarihinden önce ssk lılığı var ise kesinti olmaksızın devam ettiği sürece bağkur kaydına gerek yok diye biliyorum yanlışmı

sn nisanlıya katılıyorum.....aynı fikirdeyim...

Arkadaşlar 01.10.2008 tarihi şirket ortaklarının sigortalılığı ile ilgili bir tarih. Şirket ortağı ortak olduğu şirkette sigortalı çalışmasıyla ilgili bir tarih.

REVİZYON ' Alıntı:
Arkadaşlar 01.10.2008 tarihi şirket ortaklarının sigortalılığı ile ilgili bir tarih. Şirket ortağı ortak olduğu şirkette sigortalı çalışmasıyla ilgili bir tarih.

+1

5510 ile A şirketinin ortağı A şirketinde sigortalı olamaz deniyor.Ancak 01.10.2008 den önce aynı şahıs A şirketinde ssklı ise, A şirketindeki ssklılığı kesintiye uğramadığı sürece devam edebilir.4/b 'ye geçmesine gerek yoktur.