Sigortasız İşçi Şikayeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vodatech'ten Kurtarın Bizi!!

Vodatech Çağrı Merkezinde çalışmaktayım, saat başı ücret olarak ücret vermekteler fakat başta bunu hiç belirtmemişlerdi bunu birkaç kere söylememize rağmen performans vb. şeylerden ücret devamlı düşmektedir. herkesin maaşı farklı farklı olmaktadır ve 800 bir kişi alıyorsa bir kişi 500 almaktadır. ve soru sorduğumuzda hiçbir şekilde cevap vermiyorlar herşeyi puantaj saat performans aynı olmasına rağmen 100 tl. - 200 tl. farkeden maaşlara denk gelmekteyiz nasıl bir dava açmamız gerekmekte Bu Şirketlere karşı nasıl bir işlem yapmalıyız yardım edecek kurumlar nerelerdir.

Ynt: Vodatech'ten Kurtarın Bizi!!

atom77 ' Alıntı:
Vodatech Çağrı Merkezinde çalışmaktayım, saat başı ücret olarak ücret vermekteler fakat başta bunu hiç belirtmemişlerdi bunu birkaç kere söylememize rağmen performans vb. şeylerden ücret devamlı düşmektedir. herkesin maaşı farklı farklı olmaktadır ve 800 bir kişi alıyorsa bir kişi 500 almaktadır. ve soru sorduğumuzda hiçbir şekilde cevap vermiyorlar herşeyi puantaj saat performans aynı olmasına rağmen 100 tl. - 200 tl. farkeden maaşlara denk gelmekteyiz nasıl bir dava açmamız gerekmekte Bu Şirketlere karşı nasıl bir işlem yapmalıyız yardım edecek kurumlar nerelerdir.

Merhaba;

Görevinizi tanımlayan kitapçık gibi vb. döküman var mı? Yoksa üst yönetimden ısrarla talep edin. Çünkü siz işinizi icra ederken, neye göre yerine getiriyorsunuz. Veya siz işe ilk alımınızda oryantosyon görmüşsünüzdür, sadece bununla sınırlı kalmamışdır. Arasıra eğitim vb. icralar yerine getiriliyordur. Çünkü siz performansa dayalı iş edimini gerçekleştiriyorsunuz.

Diğer bir husus, hakedişleri yüksek olan herhnagi bir çalışanın aylık yaptığı işin dökümanını bilgisayardan çıktısını alın ve düşük olanla karşılaştırma yapın. Bu yöntem size yol gösterebilir. Bunu yaparkende aynı görevde olanla karşılaştırma yapmalısınız.

Kolaygelsin

Ynt: Sigortasız İşçi Şikayeti

ya ben tekstıl fırmasında calısıyorum buyuk bır fırma fakat sıgorta yapmaları ıcın 8,9 ay calısdıkdan sonra yapabılırıs ancak dıor sıra ozaman gelıomus dedı mudur burda sıkayet edebıleceqımız bır yer varmı bana yardım edebılırmısınız ılqılı kısıler pm atarsa yada konuya yazarlarsa fırma ısmını verebılırım lutfen yardım edın

Bölge çalışma müdürlüğü ve sgk na şikayette bulunmak, bu süreçte orada çalıştığınızı belgeleyecek yazılı belgeler oluşturmak.

TTK Md. 202 : Tacir basiretli bir işadamı gibi davranmak zorundadır.
TDK Tanımı : basiret Gerçekleri yanılmadan görebilme yeteneği, uzağı görüş, seziş, uyanıklık, anlayış, kavrayış, sağgörü, önsezi, vizyon
Malesef çalışanlar içinde böyle bir madde çıksa iyi keşke :) Sen 8,9 ay sosyal güvenliğini sorgulama
sonra gel ben sigortalı olmadım nasıl şikayet edebilirim diye şikayet et. " iş bir kapağı atayımda sonra düşünürüm" işverenden nasıl 3 kürüş fazla para kopartırım (konudaki arkadaşları tenzih ederek yazıyorum) mantığı çağdışı kaldı artık. işverenin eline bu kozu kendi haklarını sorgulamayan çalışanlar vermiyormu ? Rahmetli ozal zamanında bulgaristandan gelen soydaşlarımızdan bir kaçını çalıştığımız işyerine aldık. söyledikleri şey "öncelikle sigorta" idi.. Bizim insanımız neden bunu yapamıyor veya yapmıyor. insanlar tabiki haklarını arayacaklar ama hak aramak haksızlığa uğradığınız anda olur aradan 8,9 ay geçtikten sonra o olay hak değil koz olur. normal bir çalışan en geç 2 ay sonra sigortalı olup olmadığını öğrenebilir. Teknoloji bu gün herkesin evine girdi , neden o zaman insanlar haklarını aramaz ! EĞİTİM ŞART KARŞDEŞİM

Deneme süresinde bile olsa İşe Giriş Bildirgesi verilmeliydi...

şikayet

merhabalar ben 4 senelik iş yerinde sigortalıydım son 8 9 ay maasımı düzgün alamadığım için iş yerinden kendi rızam ile ayrıldım ancak ayrıldığıma dair hiç bir yere imza atmadım bana iş verenim alacaklarımı en kısa zaman zarfında vereciğini söyledi ama ben 6 ay geçmesine rağmen alamadım suanda bi işyerinde sigortalı işci olarak çalısıyorum eski isyerime alacaklarımı alamadım diyerek sgk ya şikayet etmek istiyorum ben tazminatımı istemiyorum alacaklarımı istiyorum çünkü işyerinden ben ayrıldım ben 4 sene çalıştığım zaman içerisinde maaş bodromo ve herhangi bir kağıda hiçbir imza atmadım sorun su ben suanda bi işyerinde sigortalı olarak çalışıyorum eski işyerimden ayrılalı 6 ay olmasına rağmen geriye dönük sikayet ede bilirmiyim

Şuan çalışıyor olmanız şikayet etmenize ve haklarınız talep etmenize engel değil. Bildiğim kadarı ile doğrudan icraya da alacaklarınız için başvurabilirsiniz. (Bir avukata danışabilirsiniz.) İcra için avukat tutmanızda gerekmiyor diye biliyorum.

Eski işyerinizden ayrılırken özel sebep belirtmediyseniz, hiç sebep belirtmediyseniz veya maaşınızın düzgün ödenmemesi nedeniyle ayrıldığınızı (yazılı)belirterek ayrıldıysanız;
ödenmeyen ücretleriniz için 5yıl, hak kazandığınız kıdem tazminatınız için10yıl zaman aşımı süresi içinde hak talebinde bulunabilirsiniz.
Noterden ihtar çekip ödenmeyen ücretlerinizin ve tazminatınızın ödenmesini, aksi halde hukuki takibe başlayacağınızı belirtebilir, sonrasında iş mahkemesinde dava açıp bu ücret ve tazminatlarınızı faiziyle alabilir, ayrıca bölge çalışma müdürülüğüne aynı şekilde şikayette bulunabilirsiniz.
Bölge çalışma müdürlüğünde yüz yüze görüşebileceğiniz iş müffettişleri size tahmin edebileceğinizden fazla yardımcı olacaklardır. :)

merhaba işyerime 10/03/04 tarihinde girdim.sigortam 24/12/04 tarihinde yapıldı.9 aylık bir eksik sigortam var.
31/12/09 tarihinde işten ayrıldım.sigortasız günlerim için şikayette bulunabilir miyim.çalışma sürem 5 yılı aşmış durumda.şikayet süresi 5 yıl diye duymuştum.sigortasız olduğundan sonra 4 yıl mı .işten çıkışından mı

bir bayan 26.08.2009 dan beri sigortasız çalışıyor.sosyal yardımlaşma çocuğun kreşparasını karşılıyor.kreşparasını keserler diyede sigorta yaptırmıyor işyerine.ayrıca yeşilkart bile aldı yalan beyanla ben ama işyerini ve kendisini şikayet etmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor

Bir senedir bir mağazada çalışıyorum sigortam hala yapılmış değil sürekli sebeplerden dolayı beni erteliyorlar ve ben artık şikayetçiyim. Bir mali denetim yapılırsa çok memnun olurum gerçekten. adresi yazmama gerek var mı acaba? :-\

sinemm ' Alıntı:
Bir senedir bir mağazada çalışıyorum sigortam hala yapılmış değil sürekli sebeplerden dolayı beni erteliyorlar ve ben artık şikayetçiyim. Bir mali denetim yapılırsa çok memnun olurum gerçekten. adresi yazmama gerek var mı acaba? :-\

Sayın sinemm hanım, burası bir şikayet merci değil, özel bilgilerde buradan vermeyin.
Yapmanız gereken, bağlı bulunduğunuz ildeki sgk ve çalışma bakanlığına şikayette bulunmaktır.

Cevap yazdığınız konuyu baştan sona okuyarak ve forumda arama yaparak sorunuz ile ilgili daha detaylı bilgilerede ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

sinem hanım şaka yapıyor herhalde. :D
Yada Alo maliye adından dolayı buraya şikayet edebileceğini düşünmüş olabilir, ilginç ama düşününce haksız sayılmaz..

selamlar ben özel bir triko atelyesinde çalışıyorum 15 kişiye yakın personel var hiçbirinde sigorta yok ve asgari ücretten aşağı çalışıyoruz hiçbir güvencemiz yok sizden gelen sigortacı vatandaşlar avanta ile sakal alıp gidiyorlar hiç orda çalışan insanları düşünmüyorlar bari siz düşünün ister cevap yazın ister yazmayın benim söleyeceklerim bu kadar biz murat mahallesi bölgesinde çalışmaktayım sakın bayrampaşa bölgesini gene göndermeyin avanta alıp gidiyorlar bu konu üzerine düşerseniz mail adresim [email protected] isim veremiyorum öğrenildiği anda işimden olabilirim zaten zorla iş bulmuşuz düşünmenizi öneririm

Oranın adresi neresi? bende gidip sakalımı alayım ;D

ZİNDAN ' Alıntı:
... burası bir şikayet merci değil, ...
Yapmanız gereken, bağlı bulunduğunuz ildeki sgk ve çalışma bakanlığına şikayette bulunmaktır.
...

elfin ' Alıntı:
...Alo maliye adından dolayı buraya şikayet edebileceğini düşünmüş olabilir,...