Sınav Sonuçlarına Dava Açmak İsteyen Arkadaşlar Bu Başlıkta Toplanalım

Ynt: Sınav sonuçlarına dava açmak isteyen arkadaşlar bu başlıkta toplanalım

Arkadaşlar merhaba, dilekçemi kendim yazdım ve davamı açtım.Dava kabul edildi ve ara karar tarafıma bildirildi.
Karşı tarafın savunması alındıktan sonra tarafıma yeniden bir yazı gönderileceğini öğrendim.Talebim yürütmenin durdurulması ve eksik takdir edilen notumun düzeltilmesini kapsıyor.İnşallah olumlu bir sonuç alırım.Başta İstanbul olmak üzere tüm illerde yer alan meslek kuruluşlarımızın (meslek mensupları açısından hak ve ödevlerini tam olarak yerine getrimediklerini bir çoğumuz kabul ediyoruz.Bunun düzeltilmesi siyaset üstü bir meslek hareketi ile ancak mümkün olacaktır.Bugün oda yönetimleri aday meslek mensuplarının sorunları ve kendilerini geliştirmeleri hususunda kayıtsız kalmayı bir tarafa bırakmaldır.Staj başlatma sınavını kazanan arkadaşlarımız bu dönemde yeterince örselenerek özgüvenleri zedelenmektedir.Yeterlilik sınavları aşamasında üniversite kafetaryalarında ,kaldırım üstünde ders çalışan meslek adayı görüntüsünü ise mesleğin saygınlığı açısından uygun bulmuyorum.Hepinize hayırlı günler dilerim.

mekanik ' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, dilekçemi kendim yazdım ve davamı açtım.Dava kabul edildi ve ara karar tarafıma bildirildi.
Karşı tarafın savunması alındıktan sonra tarafıma yeniden bir yazı gönderileceğini öğrendim.Talebim yürütmenin durdurulması ve eksik takdir edilen notumun düzeltilmesini kapsıyor.İnşallah olumlu bir sonuç alırım.Başta İstanbul olmak üzere tüm illerde yer alan meslek kuruluşlarımızın (meslek mensupları açısından hak ve ödevlerini tam olarak yerine getrimediklerini bir çoğumuz kabul ediyoruz.Bunun düzeltilmesi siyaset üstü bir meslek hareketi ile ancak mümkün olacaktır.Bugün oda yönetimleri aday meslek mensuplarının sorunları ve kendilerini geliştirmeleri hususunda kayıtsız kalmayı bir tarafa bırakmaldır.Staj başlatma sınavını kazanan arkadaşlarımız bu dönemde yeterince örselenerek özgüvenleri zedelenmektedir.Yeterlilik sınavları aşamasında üniversite kafetaryalarında ,kaldırım üstünde ders çalışan meslek adayı görüntüsünü ise mesleğin saygınlığı açısından uygun bulmuyorum.Hepinize hayırlı günler dilerim.
siz bireysel olarak mı dava actınız? burada toplu dava açanlar da var dı?

rapunzell. sen dava açtın mı?

Sınav sonuçları acıklanmış baktım da Maliyetten herkes geçmiş bircoğuda yüksek bir notla. Allah herkesin gönlüne göre versin..
Haksızlık değilmi bu. Temmuz sınavında bizleri döktüler.Aralık sınavında herkesi geçiriyorlar.Şimdi ben tek dersten, maliyetten dava actım. Bunun sonucunu bekliyorum. Hayırlısı olsun demekten başka bir çare yok.

nasıl bir sınav sistemi ?? Maliyet Muhasebesinden 2009 öncesi sorulara bak 3 dönemdir sorulan sorular bak.
Bu nasıl bir dengesizlik . Maliyetin bütün konularını çalışmış olmama rağmen 3 dönemdir çıkan sorular yüzünden
maliyet çalışmaktan nefret etmeye başladım .. Belgesini 2000 li yıllarda alan bir arkadaş maliyet muhasebesine hiç çalışmadan sınava girdim ve geçtim demişti. şimdi girse nasıl olurdu acaba ??

peki arkadaşlar 2012/1.dönem maliyetten son hakkımız sınava girelimmi yoksa bidahaki dönememi kalsın...

merhaba,günaydınlar.siz sanırım maliyet sınavına girmediniz aralık sınavında.Forumlarda o kadar girilmesi konusunda konuşmalar olurken neden girmediniz:( üzüldüm.

Girdim ama ufak bir hatayla kademelide sıralamayı heyecandan yanlış yaptım bende şans olmadığından 45 ile kaldım şimdi önümüzdeki dönem son hakkım girip girmemekte kararsızım bide vergi var ona çalışıyorum bu dönem kolay olacak deniyor bide bebeğim var 3 aylık maliyet sınavı öncesi ateşlenmişti ertesi gün sınava uykusuz girdim onunda etkisi oldu hayırlısı kısmet ...

bu dönem zormu olur dersiniz maliyet

yel1981 ' Alıntı:
Girdim ama ufak bir hatayla kademelide sıralamayı heyecandan yanlış yaptım bende şans olmadığından 45 ile kaldım şimdi önümüzdeki dönem son hakkım girip girmemekte kararsızım bide vergi var ona çalışıyorum bu dönem kolay olacak deniyor bide bebeğim var 3 aylık maliyet sınavı öncesi ateşlenmişti ertesi gün sınava uykusuz girdim onunda etkisi oldu hayırlısı kısmet ...

Bence maliyet sorularını hazırlayan komisyon değişmiş olabilir. Temmuz döneminde de değişti dedikodusu vardı fakat soruları yeni komisyon mu hazırlamış,eski komisyon mu hazırlayıp gitmiş onu net söyleyemiyorlardı. Şimdi aralık dönemi maliyet sorularını yeni komisyon hazırlamışsa eğer baskınında etkisi ve iyi niyetle kolaydı.
Bundan sonraki birkaç dönem zor mu olur? (Tamamen kendi yorumum) Bence zor olmayacak. Bu sınav gibi kolay olacağını beklemiyorum fakat çok kafa karıştırıcı afallatıcı derecede zor sınavlar beklemiyorum. Son sınav hakkı olduğundan siz mecburen bütün konulara ayrıntısıyla çalışmış olup, her çeşit soruyu da çözmüş olmalısınız. Sınav değerlendirmesini de bol puan vererek yaptıklarından (ordan burdan not kıracak yer arayacaklarını da sanmıyorum) konulara hakim olduktan sonra hangi dönem sınava gireceğiniz çok önemli olmamalı.
Çalışmaları bırakmadan hazırlanmaya devam edip,mart sınavı başvuru tarihinin son günlerine kadar bekleyin,hazır hissederseniz başvurun. Sınava girmeden öncede (son hakkınız da olduğu için) yine ters bir durum olur ya da yeterince hazır değilim psikolojisine girerseniz sınava girmezsiniz. Yatırdığınız para yanacak olsa da en azından sınav hakkınız imza atmadığınız için yanmamış olur.
Başarılar

bencede eger kendinizi yeterince hazır hissetmiyorsanız girmemelisiniz.çünkü siz son hakkınızda oldugu için herçeşit soruyu yapabilcek düzeyde olmanız lazım,riske atıcak bir rahatlığınız yok.ister zor ister kolay olsun hepsinden en az 50 alıcak duruma getirmelisiniz kendiniz.Bir daha bencede böyle bir sınav olmaz,ama eskisi kadarda zor olacağını düşünmüyorum.ben sınavda ilk soruya güveniyordum.ikinci soruyuda bi bakıyım bi aksilik olursa diye yapmaya başlayıp yapmış buldum kendimi.oysa ben birinci soruya güveniyordum.ama bi hata yapmışım tüm herşeyi yazdım sadece birim maliyeti bulurken 900 yerine 9000 e bölmüşüm oda bilmediğimden değil yorulmuşum artık ondan. 1.soruya 0 vermiş.ikinci sorudan 50 alıp geçtim.korktugum başıma gelicekmişti az kalsın.Sen istersen 45 e bi itiraz yap,belki 50 ye düzeltirler.

şuana kadar çoğu arkadaşım itiraz etti ama olumlu sonuç alamadılar bide benim staj notumda düşük vergi ve maliyetten 70 er puan almam lazım yani dururmum vahim elli olsa bile yetmiyor yükseltme sınavına girmem lazım sizce riske atmaya değermi,bu dönem vergiye yoğunlaşayım diyorum zaten başladım dehanın notlarıyla ozan bingöl kitabına çalışıyorum bu dönem bakalım maliyette eğer komisyon değiştiyse sorular gene zor gelirmi gelmezmi baktıkki normal geliyor haziran dönemine allah nasip ederde vergiyi verirsem maliyete yüklenirim ne dersiniz ...

tekderssonhak
toplu dava dilekçesi için nerde toplanılacak forumdan mı takip edecez.
bi de dava dilekçesini destekleyen kanıtlar varsa paylaşırmısın.

Merhaba arkadaşlar;

Ben ferdi olarak Maliyet dersi için dava açmıştım. Mahkemeden yazı geldi. Aynen aktarıyorum:
Davalı İdareden;
1- Anılan sınava ilişkin olarak, davacıya ait soru ve cevap kağıdı ile en az geçer not alan 3 kişiye ait cevap kağıdının ve varsa cevap anahtarının istenilmesine;
2- Davacının anılan dersten başarılı olabilmesi için kaç puan alması gerektiğinin sorulmasına; bu hususa ilişkin bilgi ve belgelerin gönderilmesinin istenmesine,

Oayın niteliğine ve davanın durumuna göre yürütmenin durdurulması isteminin, davalı idarenin birinci savunması alındıktan ve ara kararı gereği yerine getirdikten sonra incelenmesine, 2577 sayılı idari yargılama usulu kanunu nun 20. ve 27. maddesinin 4. fıkrası gereğince savunma ve ara kararı süresinin 30 gün olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi.

Öncelikle hayırlı olsun, inşallah müspet bir sonuç alacaksınız.

Bana gönderilen ara kararda 3 ayrı cevap kağıdı talep edilmemiş! O dikkatimi çekti.

Bilirkişi ücretini ödedikten sonra durumu dilekçeyle bildirmenizde fayda var .

Kolay gelsin

Öncelikle hayırlı olsun, inşallah müspet bir sonuç alacaksınız.

Bana gönderilen ara kararda 3 ayrı cevap kağıdı talep edilmemiş! O dikkatimi çekti.

Bilirkişi ücretini ödedikten sonra durumu dilekçeyle bildirmenizde fayda var .

Kolay gelsin

Teşekkürler;
İnşallah sizede ve bizim gibi olan tüm arkadaşlara da hayırlı olur.
Neyi dilekçe ile bildireceğiz onu anlayamadım. Bilgi versirseniz sevinirim.

Dava dosyanızın bilirkişiye gönderilmesi için takdir edilen ücreti ödemeniz gerekiyor!

Bununla ilgili size TÜRMOB'un ilk savunması ve Bilirkişi Ücreti konusnda bir tebligat yapılıyor.

Bu ödeme gerçekleştirildikten sonra makbuz aslının dosyaya girmesi için dilekçe ile başvuru yapıyorsunuz.(Posta ile)

bizler bursada 15 kişi olarak dava açtık ama henüz bir haber yok

Davanızı takip edin !

Her durumda size bir cevap gelmesi gerekiyor! Veya avukatınız gereğini yapıyordur.

Kolay gelsin