Sınav Sonuçlarına Dava Açmak İsteyen Arkadaşlar Bu Başlıkta Toplanalım

Ynt: Sınav sonuçlarına dava açmak isteyen arkadaşlar bu başlıkta toplanalım

Nihayet dava sürecine gelindi ;

Öncelikle açılacak olan dava ve davalar KESİNLİKLE sınav kağıtlarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili değildir. Birlikte hareket edecek olan arkadaşların öncelikle bunu bilmesi gerekmektedir.
Açılacak olan davaların temeli Yönetmeliğin 21.Maddesi 3. ve 4. paragraf hükümlerinin YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve İPTAL talebinden ibarettir.Öte yandan içerik olarak ÖZEL SMMM sınavı ile SMMM ünvanı alınması yönünden ANAYASAYA AYKIRILIK TALEBİNDE de bulunulacaktır.

Şimdi dava açacak olan arkadaşlar tebligatın yapılması ile birlikte 60(altmış) gün başlamış oluyor.Öncesinde aşağıda bir örneğini yazdığımız bilgi edinme yasasına göre TÜRMOB 'a başvuruda bulunulmalıdır ve alınacak cevaplar önceden kestirildiğinden dava dosyasında önemli bir belge olacağı öngörülmektedir.Dava açmak isteyen arkadaşlar için ayrıca bir haberleşme sürecine gireceğiz.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavir
ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği
Başkanlığına

Konu : 4982 Sayılı Bilgi Edinme Yasası Kapsamında
Bilgi ve Belge Talebi

a) 3568 Sayılı SMMM ve YMM Kanunu hükümlerine göre 2011/2.sınav döneminde SMMM Mesleki Yeterlilik Sınavına katılan ve sınavı geçerli sayılan Aday Meslek Mensubu sayısı kaçtır?

b) 2011/2. Dönemde yapılmış olan SMMM Mesleki yeterlilik sınavına katılmış ve Maliyet Muhasebesi dersinden başarısız sayılan ve yasal süresi içinde sınav sonucuna itiraz eden aday Mesleki Mensubu sayısı kaçtır? İtirazı sonucunda notu değişmeyen ve Maliyet Muhasebesi dersinden başarısız sayılan aday Meslek Mensubu sayısı kaçtır? İtirazı kabul edilip Maliyet Muhasebesi dersinden başarılı sayılan aday Meslek Mensubu sayısı kaçtır ?

c) SMMM yeterlilik sınavında 2009/1. Sınav dönemi(bu dönem dahil) itibariyle 2011/2 sınav dönemine kadar (bu dönem dahil) dönemleri ayrı ayrı belirtilmek üzere Maliyet Muhasebesi dersinden başarılı sayılan ve başarısız olan aday Meslek Mensubu sayıları kaçtır ?

d) SMMM mesleki yeterlilik sınavlarında sınava giriş hakları biten ve sadece Maliyet Muhasebesi dersi ve Maliyet Muhasebesi dersi dışında diğer sınav konularından sadece tek bir konu(ders) nedeni ile 2(iki) yıl mesleki sınavlara alınmayan ve bu durumda olan öteden beri bekleme sürecinde olan aday Meslek Mensubu sayısı kaçtır?

e) Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınav yönetmeliği Üçüncü Bölüm 21.Madde üçüncü ve dördüncü paragrafında düzenlenmiş olan hükümlerin hukuki dayanağı nedir ?

f) 13.08.2009 tarihinde çıkarılan SM?den SMMM?ye Geçiş Yönergesi hükümlerine SM?den SMMM?ye geçiş için başvuran ve sınavı geçerli kabul edilen aday sayısı kaçtır? ÖZEL SMMM sınavına katılan ve SMMM ünvanı almaya hak kazanan meslek mensubu sayısı kaçtır? Bu durumda olup SMMM ünvanı alanlardan kaç tanesi Maliyet Muhasebesi sınavına katılmış ve başarılı olmuştur? Şayet bu adaylar için Maliyet Muhasebesi Sınavına katılması öngörülmemiş ise bu durumun hukuki dayanağı nedir?

iyide türmob bu sorulara diyeceği cevap belli neden yazalım ki?

bunlar bizim iç tüzük gereği cevap veremeyeceğimiz konulardırı diyecek ve çıkacaktır yani boşuna yazarız.

bnece en iyisi delilleri ve dayanak olan kitapları toplayıp mahkemeye açılacak dilekçeye ek yapmanın zamanı gelmiştir.

Nihayet dava sürecine gelindi ;

Öncelikle açılacak olan dava ve davalar KESİNLİKLE sınav kağıtlarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili değildir. Birlikte hareket edecek olan arkadaşların öncelikle bunu bilmesi gerekmektedir.
Açılacak olan davaların temeli Yönetmeliğin 21.Maddesi 3. ve 4. paragraf hükümlerinin YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI ve İPTAL talebinden ibarettir.Öte yandan içerik olarak ÖZEL SMMM sınavı ile SMMM ünvanı alınması yönünden ANAYASAYA AYKIRILIK TALEBİNDE de bulunulacaktır.

Tekderssonhak arkadaşa sormak istiyorum. Neden açılak olan davalar sınav kağıtlarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili değilmiş. Biz sınavı yaptığımıza inanıyoruz. Kesinlikle bu son sınav için dava acılmalı diye düşünüyorum. Şunu da duydum. Hakkını mahkemede arayıp ta belgesini alan kişiler var. Sonunu da kadar hakkımızı aramamız gerektiğine inanıyorum.

Değerli Arkadaşım bizim açacağımız davada birlikte olmak isteyen arkadaşlar için izleyeceğimiz ve uzun hukuki değerlendirmeler neticesinde bizlerde oluşan kanaat bu yöndedir.
Elbette bizim görüşümüze katılmayacak arkadaşlara saygı duyuyoruz ve bizden faklı düşünen arkadaşların bizim izleyeceğimiz yolu takip etmek zounluluğu yoktur öte yandan 5786 Sayılı Kanununda yapılan düzenleme ile"Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik sınav sonuçlarının yargı mercilerine intikal etmesi ve mahkemece bilirkişi incelemesine gerek görülmesi halinde, sınav komisyonunda görev almamış olmaları kaydıyla, biri Maliye Bakanlığı merkezi vergi denetim elemanı, biri alanında uzman meslek mensubu, biri ise dava edilen sınav konusunda ihtisas sahibi öğretim üyesinden oluşan üç kişilik bir bilirkişi heyeti tayin edilir." hükmünü dikkatle incelediğinizde değerlendirme yapacak heyetin kimlerden oluşacağı önceden belirlendiğinden buradan sonuç alınması imkansıza yakın olduğunu düşünmekteyiz.

Dava açmayı düşünen arkadaşlar dava dilekçelerimizi hazırladık Danıştay aşaması sonrası için Anayasa Mahkemesine başvuru akabinde AHİM başvurusu içinde taslaklarımızı hazırladık.Aralık ayı başında bir iletişim biçimi belirleyip katılacak arkadaşlara bilgi vereceğiz.

Arkadaşlar bazı konularda eyleme geçmeden önce profosyonel yardım almanızı öneririm.

Örneğin;

1-Dava doğrudan Danıştaya açılmaz. Eğer idari işlemin iptali ise Bölge İdare Mahkemsine açmalısınız.
2-Anayasa mahkemesine vatandaş olarak dava açamazsınız. Gerçi bireysel başvuru hakkı tanındı ama Bunun prosedürleri farklıdır.
3-AİHM dava açabilmek için Yurt içindeki tüm hukuk yollarının tükenmiş olması gerekir. Ayrıca bu davanın orda kabul edilse bile sonuçlanması en az 7-8 yıl sürer.

İlk derece mahkemesi olarak Danıştay?da görülecek davalar

Madde 24 (Değişik 2.6.2000 ? 4575/2 md.)[16]

1. Danıştay ilk derece mahkemesi olarak:

a) Bakanlar Kurulu kararlarına,

b) (Değişik: 2.6.2004 ? 5183/4 md.)[17] Başbakanlık, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müsteşarlarıyla ilgili müşterek kararnamelere,

c) Bakanlıkların düzenleyici işlemleri ile kamu kuruluşları veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca çıkarılan ve ülke çapında uygulanacak düzenleyici işlemlere,

d) (Değişik: 2.6.2004 ? 5183/4 md.)[18] Danıştay İdari Dairesince veya İdari İşler Kurulunca verilen kararlar üzerine uygulanan eylem ve işlemlere,

e) Birden çok idare veya vergi mahkemesinin yetki alanına giren işlere,

f) Danıştay Yüksek Disiplin Kurulu kararları ile bu Kurulun görev alanı ile ilgili Danıştay Başkanlığı işlemlerine,

Karşı açılacak iptal ve tam yargı davaları ile tahkim yolu öngörülmeyen kamu hizmetleri ile ilgili imtiyaz şartlaşma ve sözleşmelerinden doğan idari davaları karara bağlar.

2. Danıştay, belediyeler ile il özel idarelerinin seçimle gelen organlarının organlık sıfatlarını kaybetmeleri hakkındaki istemleri inceler ve karara bağlar

Kaynak : http://www.danistay.gov.tr/danistay_kanunu.htm

1-Yönetmeliklerin tamamen ya da kısmen iptali için ilk derece yargı mercii DANIŞTAY'dır.

2-Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru evet şu an için dava yoluna gidilememektedir.Ancak yeni yıl itibari ile bu yol açılmış olacaktır.

3-AHİM'de dava açılmasının koşulu elbette iç hukuk yollarını tüketmektir ,uzun sürdüğü de bir gerçektir.Öte yandan AHİM'den karar çıkması halinde geçen zamana ilişkin uğranılan zararın tazmini söz konusudur.

Sınavların iptali için dava açmakla yönetmelik iptali davası aynı şeyler değil.

Maliyetten dava açmak isteyenler efsane hoca ile görüşebilirler, bir avukatla dava açma çalışmalarının sonuna gelmişler. Bilginize

Değerli arkadaşlar dava dilekçemiz son derece özenle ve olası her türlü hukuki duruma ilişkin ciddi bir hazırlık yapılarak tamamlanmış ve dava açılması aşamasına gelinmiştir.

Daha önceden de belirttiğimiz gibi dava konusu sınav notunun iptali ya da bilirkişi marifeti ile yeniden değerlendirilmesi ile ilgili değildir.

Bizimle birlikte dava açmak isteyen arkadaşların özellikle bilmesi gerekli ;

İlgili yönetmelik hükümlerinin iptali; 2(iki) yıl bekleme süresinin iptali , sınav giriş hakları biten arkadaşların daha önceden başarılı olduğu derslerden tekrar sınava girmemesi gerektiği ,anayasaya aykırılık ve yürütmenin durdurulması talepleri ile dava açacağız.

Dava sürecinde birlikte hareket etmek isteyen arkadaşlar; davalar 6(altı) kişiden oluşan gruplar halinde ayrı ayrı açılacaktır. Bilgi ve irtibat için [email protected] adresine dava açmak istediğinizi belirtir bir mail atın lütfen.

Dava dilekçelerinin teslimi için son gün 20 Aralık 2011 tarihidir.

merhaba arkadaşlar
davaya katılmak isteyen arkadaşların dikkatine
av.şehriban tosyalı ogurlu
gazcılar caddesi .kocayunus sokak sürmen mercanli apt. kat:1 daire :1 osmangazi bursa
tel:05332026162 arayın avukatla görüşün ben görüştüm dava için evraklarımı verdim şuan 10 kişi olmuş haftaya çarşamba dava açılacak

Sevgili arkadaşlar bizim açacağımız dava ile yukarıda iletişim bilgisi verilen avukatlar ile herhangi bir ilgimiz yoktur.Kaldı ki arkadaşların açacakları dava konusu ile bizim açacağımız dava arasında fark vardır.Yanlış anlaşılmaya meydan vermemek üzere açıklama zarureti olmuştur.

arkadaşlar türmob yönetim kurulu uyesiyle görüştüm ve maliyet muhasebesi sınavından sınava giren toplam kişiden 66 kişi geçmiş. ben de sınav kağıdımın yeniden değerlenmesi ile ilgili dava açacaktım ancak itirazlarımızdan sonra parmakla sayılabilecek kadar arkadaşlarımızın notu geçerli olduğundan dolayı sınavın tekrar değerlenmesine yönelik dava açılmasının anlamsız ve sonuçsuz olduğunu düşünüyorum ve tekderssonhak ustadın
İlgili yönetmelik hükümlerinin iptali; 2(iki) yıl bekleme süresinin iptali , sınav giriş hakları biten arkadaşların daha önceden başarılı olduğu derslerden tekrar sınava girmemesi gerektiği ,anayasaya aykırılık ve yürütmenin durdurulması talepleri ile dava açacağız.

Dava sürecinde birlikte hareket etmek isteyen arkadaşlar; davalar 6(altı) kişiden oluşan gruplar halinde ayrı ayrı açılacaktır. Bilgi ve irtibat için [email protected] adresine dava açmak istediğinizi belirtir bir mail atın lütfen.

Dava açılması gerektiğini kesinlikle haklı bir sebep olduğunu düşünüyorum. duyarsız kalmayalım lütfen zamanımız cok az biran önce birlik olalım lutfen..!

arkadaşım birlik olalım diyorsun ama bizlerin acacağı davayı eleştiriyorsun böyle birlik olmaz kaldıki kimseyi zorlamıyoruz bu konuda. dava sonucunda herkez gecerse ozaman pişman olmazmısın. kaybedecek zaten birşeyimiz yok
dava 2 çeşit açılacak
1-sınav sonuçlarına itiraz davası
2- iki yıllık bekleme süresinden sonra tüm derslere tekrar girilmesine karşı dava açılacak
detaylı bilgi yukarda yazdığım avukattan alabilirsiniz.

DOĞAN545 arkadaşları yanlış yönlendirme lütfen özel mesajında yazdığın cevapta aynen şöyle demiştin ;

- "bizim dava sınav sonuçlarına itiraz davasıdır " şimdi farklı bir şey söylüyorsun !...

kaldı ki sınav sonuçları için yargı yoluna başvuru geçmiştir ! İdare Mahkemelerinde dava açma süresi 30(otuz) gündür.

Ayrıca sınav sonuçlarını yargıya taşıyarak kaybedilmiş ve kazanılmış dava kararı kaç tane var acaba ? Bu konularda gerekli araştırmayı yaptınız mı ?

Tekrar ifade ediyorum;

bizimle birlikte hareket eden arkadaşlar bizim açacağımız dava bu arkadaşın bahsettiği davadan çok farklı ve hukuken kazanılmaması için hiç bir neden yok ..

Dava dilekçemizi burada paylaşmayacağım ancak içeriği hakkında bir kaç bilgi vermek istiyorum ;

i) T.C Anayasasının muhtelif maddelerine ve eşitlik ilkesine aykırılık(Özel SMMM)
ii) Tüm derslerden tekrar sınava girilmemesi(Bekleyen ve müktesep haklar kavramı)
iii) 2(iki) yıl bekleme süresinin iptali(3568 sayılı yasa ve " Kamu Yararı" İlkesi)
iv) Uluslarası Sözleşmelere aykırılık (Muhtelif AHİM Kararları)

Dava sürecinde birlikte hareket etmek isteyen arkadaşlar; davalar 6(altı) kişiden oluşan gruplar halinde ayrı ayrı İstanbul'dan açılacaktır.Diğer Şehirlerde bulunan arkadaşlar için izlenecek yol hakkında bilgi verilecektir.

Bilgi ve irtibat için [email protected] adresine dava açmak istediğinizi belirtir bir mail atın lütfen.

Not:
Herhangi bir isim altında hiç bir arkadaştan"avukatlık ücreti","bilirkişi ücreti" vb. talep edilmeyecektir.Tüm Giderler yargı harçları olacaktır.

Bak kardeşim sen kendi dünyanda haklı çıkabilirsin ben daha dün avukatla görüştüm dava açma süresi 60 gündür 9 aralıkta süre doluyormuş ayrıca dava açma konusunda herkez özgürdür isteyen istediği yerde açar hala aksini düşünüyorsan o senin sorunun senin dava açmanada engel olan yok istediğin yere acabilirsin

arkadaşlar bence öncelikle birbirinize dava açın :)

sınav sonucuna itiraz için dava açma süresi itiraz sonuçlarının açıklanmasından itibaren 60 gündür.

(30 değil)

Deha dershanesinin avukatı ile görüştüm, kendisi bana sınav kağıdına gerçekten güveniyorsan dava aç yoksa kaybedersin dedi. Daha önce de belirtiğim gibi bu sınavı hazırlayan pisikopat hoca onca itirazlara rağmen kendi bildiğini okudu ve benim bildiğim doğrudur deyip bir adım geri atmadı! Ki bireysel olarak sınav kağıdının tekrar değerlenmesiyle ilgili davada gene hüsran yaşanacağına inanıyorum araştırın derim. Herkes kendi kararını vermekte hürdür ve kimse kimseye zorla birşey yaptırmıyor ben davamı

İlgili yönetmelik hükümlerinin iptali; 2(iki) yıl bekleme süresinin iptali , sınav giriş hakları biten arkadaşların daha önceden başarılı olduğu derslerden tekrar sınava girmemesi gerektiği ,anayasaya aykırılık ve yürütmenin durdurulması talepleri ile açacağım

Neyi bekliyoruz anlamıyorum sınav sonuçları açıklanınca herkes dava açalım, birşeyler yapalım derken niye şuan kimseden ses çıkmıyor anlamış değilim (?) Geneli kapsayacak herkesin bu haktan yararlanacağı davada birlik olalım!!!