fonradar

Şirket amaç ve konu?

stajer34

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Eyl 2009
Mesajlar
304
Konum
İSTANBUL
ltd şirket ünvanın uzunluğunda bir sınırlama var mı? bir de bu şirket ağır nakliyat,bilişim, gibi 5 ana konulu bir şirket olacak. ağır nakliyat ve bilişimin maddelerini nasıl bulabilirim?
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

Ben genelde böyle durumlarda ito'nun sayfasından muadil şirketlerin unvanlarına bakarım. çok bilgim olmadığı için daha fazla görüş beyan edemeyeceğim.
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

Selamlar
1- Unvan uzunluğnda sınırlama yoktur.Fakat bütün sektörlerin yazılı olduğu bir unvanda hoş görünmez.Kaşe veya faturada çok yer kaplar.Aslında unvan belirlemek önemli.Çünkü sizi tanıtan ilk ibare unvandır.Ama çokta uzun olması antipati uyandırır.
2-ito.org.tr'den "tescil ilan kuruluş" bölümünden yine sol tarafta "tescil işlemleri" sekmesinden "iştigal konuları"kısmına bakabilirsiniz.
Saygılar
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

bir şirket kurcam senarist mükellefin kendisi film üzerine bir şirket buna ilaveten de telekominkasyon ve nakliyat işide olsun istiyor ünvanda bir türlü maddeleri bulup ana sözlşemeyi oluşturamadım. sicil gazetesinden şirketlerin gazetelerini görüntülüyorum ama kopyalayamıyorum konu ve amaçları nasıl yapacaım ??
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

Selamlar.
İştigal konularını şu şekilde yazabilirsiniz.

SİNEMA VE MEDYA İÇİN
1-
a-) Yurt içinde ve yurt dışında haber ajanslığı yapmak.
b-) Televizyon ve müzik programları üretmek veya ürettirmek,uluslararası alanda yayıncılara,prodüktörlere ve komünikasyon organizatörleri ile reklamcılara hizmet vermek.Reklam ve tanıtım programları ile ürünlerinin her türlü yayın aracı ile yayınlanmasını sağlamak.
c-) Şirket imal ve ithalinde bulunduğu her türlü sinema,TV,video filmlerinin teşhir,pazarlama,dağıtım işlerini yapmak ve yurtiçi ve yurt dışında düzenlenen ödüllü,ödülsüz şenlik,festival,panayır,fuar ve pazarlara katılmak,gösteriler düzenlemek.
d-) Film stüdyosu kurulması,kiralanması ve kiraya verilmesi,işletilmesini yapmak.
e-) Her türlü ses ve görüntü kayıt stüdyolarının kurulması,temsilciliklerinin verilmesi,alınması,bunlarla ilgili telif hakkı ihtira beratı gibi taşınmaz hakların satın alınması ve satılması.Sinema ve TV alanında her türlü teknik danışmanlık hizmeti yapmak.
f-) Menajerlik,prodüksiyon ve figürasyon organizasyonu yapmak.
g-) Her türlü eserlere ait telif haklarının alınması,telif hakkı satılması
h-) Şirket amaç ve konusuna ait işlerin yapılması ve gerçekleştirilmesi için gerekli sanayi tesisleri,stüdyolar ve laboratuarlar,set ve atölyeler kurmak ve kurulmuş tesisleri ve stüdyoları satın almak,kiralamak ve bu nitelikteki tesislerin sahipleri ile her türlü ortaklık ya da anlaşmalar yapmak.
i-) Radyo ve televizyonların kuruluşu ve yayınları hakkındaki mevzuat hükümleri çerçevesinde kalmak kayıt ve şartı ile her türlü reklam ve tanıtım programları ve ürünlerinin her türlü şifreli şifresiz yayın araçları (uydu,parasal vericiler,yansıtıcılar ve benzeri) ile yayınlanmasını sağlamak.
j- Film video ve kapalı,açık televizyon stüdyoları için gereksinim duyulan radyo ve TV vericileri dahil tüm işletme malzemelerinin (kamera ışıklandırma,gözterim,ölçü bakım,arşivleme,şifreleme,abone yönetim sistemi,şifre çözme cihazları,ses kaydetme,montaj,film kaset) kesin veya geçici olarakithal ve ihraç etmek,dahili ticaretini yapmak.
k-) Uluslar arası bölgesel ve yerel düzeyde faaliyet gösteren televizyon ve radyo istasyonları için canlı ve banttan olmak üzere program,belgesel,haber,klip ve reklam ve her türlü prodüksiyon hizmeti yapmak,hazırlamak,derlemek ve pazarlamak.
l-) Her türlü eğlence ve gösteri merkezi,sergi ve panayır alanı,kongre merkezi,sanatsal gösteri merkezkompleksi işletmek,kiraya vermek,kiralamak ve danışmanlık yapmak.Yetkili merciilerden izin almak kaydı ile yurt içinde ve yurt dışında sanat ve eğlence gösterileri,konserler,müzikal oyunlar,tiyatro oyunları, folklor gösterileri,bale oyunları,eğlence ve yarışma programları ve benzeri sanat ve eğlence faaliyetleri organize etmek,sergilemek,tertip etmek veya ettirmek.
m-) Sesli ve ışıklı görüntülü gösteriler yapmak,mevcut organizasyonlara katılmak.her türlü müzik yapımı üretmek,ürettiği müzik yapımlarını ses taşıyıcılarına kayıt etmek,çoğaltmak,yayınlamak ve pazarlamak.
n-) Konusu ile ilgili her türlü halkla ilişkilerle ilgili hizmetler vermek.yerli ve yabancı manken,film,tiyatro,ses, dans sanatçılarının ajanslığını yapmak.Reklam ajansı kurmak,her türlü reklam işleri yapmak,reklam filmleri çekmek.
o-) Reklamcılıkla ilgili olarak hediyelik eşya ve promosyon ürünlerinin alımını satımını,ithalat ve ihracatını yapmak.Promosyon ürünlerini fason olarak yaptırmak.
p-) Yurt içinde ve yurt dışında her türlü televizyon,radyo,sinema,video sistemleri,yazılı ve yazısız basın araçları,ışıklı ve hareketli panolar,bazılı malzemeler,tabela,afiş,afişet,pankart,açık hava panoları ve diğer yararlanılabilecek araç ve yöntemlerle reklamcılık faaliyetlerinde bulunmak.
r-) Her türlü ilan gazete dergi kitap broşür ve bilboardlarda reklam promosyon animasyon tanıtım işleri yapmak ve yaptırmak.Gazete dergi televizyon radyo açık hava reklamları filmler ve diziler hazırlamak hazırlatmak ve bu reklam film ve dizilerin yapımlarını ve yayınlarını gerçekleştirmek.Yurtiçi ve yurtdışında her türlü reklam basım yayın ve ambalajlama işlerini yapmak.Tüm bu işlerin yapımlarına ve yayınlarına aracılık etmek.Bu amaçla şubeler açmak,konusu ile ilgili ortaklıklar kurmak,daha önce kurulmuş ortaklıklara üye olmak.Devralmak devretmek ve icabında bunların tasfiyesine teyesül etmek.

İLETİŞİM - TELEKOMÜNİKASYON

-Resmi ve özel kişi ve kuruluşların yapmakta olduğu telekomünikasyon ve iletişim hizmetlerinin bayiliklerini almak ve işletmek.
-Telefon ve her türlü iletişim araç gereçlerinin ve yedek parçalarının ticaret, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Şirket her türlü telefonla, haberleşme cihazları, cep ve telsiz telefon ve telefon santralleri alımı, satımı, bakım onarımı ve servis hizmetleri ve pazarlamasını toptan ve perakende yapmak ve yaptırmak. Telekomünikasyonla ilgili faaliyetlerde bulunmak.
-Şirket GSM operatörlüklerinin bayiliklerini almak, bayilikler vermek, hat almak, hat satmak, hat açmak ve kapatmak, bu konu ile ilgili bulunan hizmetleri almak, satmak, fatura tanzim etmek, tanzim edilmiş faturaları GSM operatörleri adına tahsil etmek.
-Cep telefonu, telsiz telefon, telefon santralleri ve bunlarla ilgili tüm aksesuarları almak, satmak, ithalatını ve ihracatını yapmak.

TAŞIMACILIK

-Her türlü yat, kotra, marina, deniz otobüsü, şilep, tanker, yolcu vapuru, uçak, otobüs, kamyon, kamyonet, otomobil, minibüs, midibüs, treyler, çekici, motosiklet, şehir içi minibüs ile taşımacılık, tır gibi, deniz, kara, hava araçları ile şehir içi, yurt içi ve yurt dışı eşya ve yolcu taşımacılığını yapmak, işletmek, işlettirmek, kiralamak, kiraya vermek.
-Kara, deniz, hava araçları ile ilgili servisler vermek, bunların kumanyalarını, sularını, akaryakıtlarını yedek parçalarını, aksesuar ve lastiklerinin tamir bakımını, donanım ihtiyaçlarını temin etmek.
-Yurt içinde ve dışında her nevi kara, hava ve deniz nakil vasıtaları ile yük ve eşya taşımacılığı, nakliye komisyonculuğu ve acenteliği yapmak.
-Şirket faaliyeti ile ilgili her türlü nakil vasıtaları alır, satar, kiralar, kiraya verir.
-Şirket ilgili mercilerden izin almak kaydıyla kamu ve özel kuruluşların personel, işçi, öğrenci, yolcu ve her türlü mal taşımacılığı ve benzeri hizmet alanında, şehir içi, şehirler arası otobüs, servis ve nakliye işletmeciliği yapabilir. Konusu ile ilgili araç, gereç, nakil vasıtaları alabilir, işletebilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, komisyonculuğunu yapabilir.

Saygılar
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

teşekkür ederim,peki şirketin ünavını fazla uzun tutmayıp 2 ana faaliyet altında kursam daha sonra ana sözleşmye konu eklesem ünvan değişikliğine gitmiş olursam bunu maliyeti ne olur
 
Ynt: Şirket amaç ve konu?

ito sitesinde harç listesi var,oradan yaklaşık maliyetleri görebilirsiniz.
 
Üst