Şirket Ana Sözleşme Örneği...

Üyelik
4 Ağu 2010
Mesajlar
99
slm arkadaşlar
Eğitim-danışmanlık faaliyetinde bulunacak ltd. şirket için ana sözleşme örneği gerekiyor,yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Merhaba,

ben bu hafta tek kişilik limited şirket kuracağım. Ana sözleşme örneği bakıyorum. Tahsin Bey sizin yıllar evvel verdiğiniz linki inceledim. Ama uygun bulamadım :( ne yapsam
Söz konusu kişi kendi iş ortaklarına eğitim seminerler düzenleyecek.
Biz şirketi "A Eğitim ve Danışmanlık Hizm.İnş.Tic.Ltd.Şti" olarak düşünüyoruz. Kozmetik ve güzellik ürünlerinin tanıtımı, eğitimi ve şahsın kendi iş ortaklarına seminerler düzenleyip ürünler ve ürün pazarlaması hakkında eğitimler düzenlemek gibi iştigal konuları olacak ama bir türlü bu iştigale uygun sözleşme örneği bulamadım :(
 
Melis hanım selamlar
mail adresinizi bana yazarmısınız.Elimde detaylı iştigal konu örnekleri mevcut.
Belki içinde işinize yarar konuları bulabilirsiniz.
Yalnız siz iştigal konusumu arıyorsunuz? Ana sözleşmenin genel örneğini mi?
 
Umarım yardımcı olur

İNŞAAT MALZEMELERİ


-İnşaat malzemeleri (demir, çelik, bakır, çivi, alüminyum ve mamulleri, tuğla, ateş tuğlası, kiremit, alçı, çimento, fayans, seramik, marley vb.) imalatı, alım satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
-İnşaat işlerinde kullanılan her türlü demir, çelik, bakır, çivi, alüminyum ve mamulleri, tuğla, ateş tuğlası, kiremit, kireç, doğrama, alçı, çimento, fırınlanmış kum, mermer, mozaik, fayans, seramik, vitrifiye, marley, parke, armatür, pvc boru ve birleştirme parçaları, temiz su ve birleştirme parçaları, izolasyon malzemeleri, duvar kağıdı, boya, banyo ve mutfak aksesuarları, hazır kapı, merdiven ve bütün elektrik malzemelerinin alım, satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.

İNŞAAT
-İnşaat taahhüt ve müteahhitlik işleri yapmak, resmi ve özel inşaatlar yapmak.
-Resmi ve özel kamu kurum ve kuruluşların inşaat işleri, tüneller, limanlar, fabrikalar, yollar, köprüler, bentler, barajlar, lojmanlar,idare binaları gibi yapılar, resmi kurum ve hizmet binaları, beton, asfalt, karayolu, liman binaları, iş hanları, ticari yapılar, atölyeler, imalathaneler ile her türlü toplu konut, kooperatif meskenleri, kara ve demir yolları, hava meydanları, istasyonlar, otogarlar, otoparklar, garajlar, çarşı mağaza, pazar işyeri, otel, motel, villa, pansiyon, hastane, cami, dispanser, sağlık merkezleri, ilk yardım tesisleri ve benzeri devlet yapıları gibi bayındırlık tesisleri, tatil köyleri, okul inşaatı, eğitim merkezleri, öğrenci yurtları, gölet ve iskele, turistik konaklama, uçuş pistleri, sportif ve tamamlayıcı tesisler ve petrol, doğalgaz boru hatları, kanal içme suyu, su kanalları, drenaj tesisleri, sulama ve kanalizasyon işlerinin inşasını yapmak, taahhütlerde bulunmak.
-Şirket ahşap, yarı ahşap ve betonarme toplu konut, özel konut, her türlü devlet inşaatları yapabilir. Kendi adına yapmış olduğu inşaatları pazarlayabilir.
-Kat karşılığı mesken ve işyerleri inşaatları yapmak, sözleşmeler yapmak, bu mesken ve işyerlerinin tadilat ve montaj işleri, peyzaj ve çevre düzenlemelerini yapmak.
-Yurt içi ve yurt dışında her türlü inşaat tesisat elektrik ve hafriyat konularında taahhütlerde bulunmak ve yerine getirmek,
-Yurt içi ve yurt dışında her türlü yol stabilize çalışmaları, beton, yol, asfalt çalışmaları yapmak ve taahhütleri yerine getirmek.
-Fabrika ve tesislerin komple inşaatının ve montaj işlerinin yapımı ve petrol boru hatları,diğer boru hatları ,yüksek ve alçak gerilim elektrik tesisatları,enerji nakil hatları,telefon,telgraf ve diğer havi nakil hatları yapım ve montaj işlerini,onarım değişim ve restorasyon işlerini yapmak,yaptırmak.


İnşaat ile ilgili olarak LABORATUAR İŞLERİ:

-Asfalt, zemin, beton ve yapı malzemeleri laboratuarı kurmak, beton kalitesini belirlemek amacıyla taze ve sertleşmiş betondan deneyler yapmak.
-Kalite kontrolü amacıyla özel ve tüzel kuruluşlar ve kişiler tarafından gönderilen inşaat ile kagir her türlü yapı malzemelerini (Taş, toprak, tuğla, kiremit, demir ahşap v.) ilgili standartlara ve şartnamelere göre muayene ve deneylerini yapmak.
-Beton üretiminde kullanılacak malzeme (Agrega, çimento, su katkı maddesi vb.) numuneleri üzerinde deneyler yaparak değişik kalitedeki betonlar için karışım oranlarını belirlemek.
-Her türlü zemin etüdü deneylerini yapmak ve yaptırmak.
-İştigal ettiği konularda teknik görüş vermek, araştırma uygulama hizmeti yapmak, rapor vermek.
-Konusu ile ilgili laboratuar malzemeleri alım satımını, ithalat ve ihracatını yapmak.


KONFEKSİYON

-Her türlü yerli ve yabancı hazır giyim, konfeksiyon ürünleri ve aksesuarları toptan ve perakende alım satımını, imalatını, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Yün, pamuk, ipek, suni ve sentetik elyaf ve benzeri maddelerden mamul konfeksiyon ürünlerinin üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Her türlü konfeksiyon ürünü kot, pantolon, blucin, eşofman, gömlek, ceket, palto, etek, kazak, kravat gibi giyim eşyasının üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Her nevi bayan ve çocuk gelinliklerin, nişanlıkların dikimi; gelin başı, eldiven, jüpon ve benzeri malzemelerin üretimi, toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.
Gelinlik ve nişanlıkla ilgili her türlü kumaş, güpür dantel, tül, saten ve sair malzemelerin toptan ve perakende alımı satımı, dağıtımı, ithalat ve ihracatını yapmak.

MEFRUŞAT

-Perde, güneşlik ve tül alımı, satımı, dikimi, ütülemesi ve montajını yapmak.
-Tabii ve suni iplik türlerinden mamul dokuma ve örgü kumaşlar, perde, örtü, mefruşat malzemeleri, iplikten mamul kağıtla birleştirilmiş duvar kağıtları, yastık, yorgan, yatak ve benzeri mamullerin imali, alımı, satımı, dağıtım ve pazarlaması ile ithalat ve ihracatını yapmak.
-Pamuk, yün iplik, mensucat, sanayi mamulleri, dokuma sanayi mamulleri ile kumaş imalatı, alımı, satımı, ithalat ve ihracatı, dağıtım ve pazarlamasını yapmak.
-Bilumum tabii ve suni elyaflar ile bu elyaflardan mamul bilumum ipliklerin ham, yarı mamul ve mamul olarak imali, alım satımı, ithalat ve ihracatı ile dağıtımı,pazarlamasını yapmak.
-Konusu ile ilgili ham, yarı mamul ve mamul maddelerin imali, ütülenmesi, kolalanması, kurutulması işlerinin bilumum mefruşatın imali, üçüncü şahıslara ve firmalara yaptırılması.
-Bunlarla ilgili aksesuar türünden bant, fitil, kornej, kopça, düğme, çıtçıt, fermuar, etiket, astar, tela, yapışkan astar, püskül, fırfır, pirinç aksesuar ve bilumum müştemilatının alım satımı, dağıtım ve pazarlamasını, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Havlu, bornoz, yatak çarşafı, paspas ve bunların müştemilatlarını imal etmek, almak, satmak, ithalat ve ihracatını yapmak, bayilikler almak ve vermek.
-Oya, dantel, güpür alım satımı.


TEKSTİL

-Her türlü dokuma mamullerinin, ham bez kumaş trikotaj ve sanayiinde faaliyetlerde bulunmak ,ipek, orlon, pamuk, triko, hazır giyim eşyaları ile çorap ve çamaşır, bay bayan ve çocuk giyim eşyaları, kot takımlar, kot pantolonlar, kot gömlekleri, kot montlar, her türlü diğer hazır giyim eşyaları yurt içinde ve yurt dışında üretilmesi ithalatı ve ihracatı ile pazarlamasını yapmak.
-Tekstil sanayiine ait her türlü hammadde yarı mamul ve mamul maddelerin, giyim sanayi ürünleri her nevi yünlü, pamuklu, ipekli, suni sentetik plastik maddeler iplik ham bez ve kumaşların yurt içinde ve yurt dışında üretilmesi alım ve satımı ithalat ve ihracatı, yurt içinde ve yurt dışında pazarlaması.
-Her türlü mefruşat, çeyiz, havlu, bornoz alımı satımı, imalatını, ithalat ve ihracatını yapmak.
-Her türlü hastanede kullanılan önlük, tulum, çarşaf, yastık gibi ürünlerin imalatı, alımı satımı, ithalat ve ihracatını yapmak.



ÖZEL EĞİTİM

-Şirketin amacı eğitim-öğretim, kültürel ve teknik konularda özel gündüzlü ve yataklı ana okulu, ilk ve orta okullar, yurtlar, kurslar açmak, işletmek,
-Üniversiteye hazırlık kursları , lise ve ortaokul ara sınıfları, fen ve askeri liselere, ana okulu liselerine ve kolejlere hazırlık kursları açmak, işletmek.
-Yabancı dil, bilgisayar programcılık ve kullanma kursları ile daktilo, muhasebe, açık öğretime takviye, sürücü ve benzeri kursları açmak, işletmek.
-Her türlü özel eğitim kurumu ve dershane açmak, işletmek.
-Kreş, ana okulu, ilkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik liseler ile öğrenci yurtları açmak, işletmek.
-Türk dili veya yabancı dil eğitimi yapan özel okul açmak, işletmek.
-Özel lisans kursları, mesleki tedrisat yapan teknik kurslar açmak, işletmek.
-Şirket maksat ve mevzuun gerçekleştirilebilmesi için her türlü basım ve yayın işleri yapmak.
-Şirket maksat ve mevzuun gerçekleştirebilmesi için eğitim ve öğretim yayınları ile gazete, kitap, dergi ve benzeri yayınların dağıtımı işlerini yapmak.
-Her türlü laboratuar malzemeleri ile eğitim ve öğretimle ilgili video, bant-kayıt, basım-yayın, dağıtım ve pazarlama işlerini yapmak.
-Şirket eğitim-öğretim ve sosyal yarışmalar düzenleyebilir.





 
Üst