Şirket Birleşmesi

Üyelik
4 Şub 2007
Mesajlar
52
Konum
izmir
Selamlar,
İstanbul A.Ş.ile İzmir Ltd.Şti.birleşecek ve birleşme sonucu İzmir A.Ş. olacak nevi de değişecek Not:( istanbul kapanacak izmir e devrolacak izmir de nevi değişecek A.Ş.olacak)
Birleşme sonucu ssk işyeri bildirgesi
İşçi giriş ve çıkış işlemleri ve süresi
hakkında detaylı bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Not Her iki firmada da personel sayısı çok fazla 250+300 kişidir.
 
İstanbul AŞ için bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne kapanış dilekçesi vererek dosyayı kapatacaksınız.Bunun için 1 ay süreniz var.

İzmir LTD nevi değişikliği yaparak AŞ olacak.Bunun için ticaret sicil gazetesinde karar yayınlandıktan sonra 10 gün vaktiniz var.SGK'ya 10 gün içerisinde nevi değişikliği ile ilgili işyeri bildirgesini ve değişikliği gösteren ticaret sicil gazetesi dahil diğer tüm evrakları vermeniz gerekiyor yoksa ceza çıkıyor.

Girişlerle ilgili olarak İzmir AŞ de bir işlem yapmanıza gerek yok çünkü onda kapanış olmuyor sadece nevi değişecek e-bildirge şifresi falan herşey aynı kalıyor.Oradaki işçiler olduğu gibi kalıyor ve çalışmaya devam ediyor.İstanbul AŞ deki işçilerin çıkışını ve daha sonra İzmir AŞ ye girişini yapmanız gerekiyor.Arada gün kaybı olmamasına dikkat edin işçilerin mağdur olmaması için.Örneğin İstanbul AŞ den 10.07.2014 tarihli çıkış yapıyorsanız İzmir AŞ ye 11.07.2014 tarihli giriş yapmanız gerekiyor.
 
Ek;
Yeri gelmişken, tüzel kişiliklerin birleşme ve tür değiştirme durumlarının, iş sözleşmelerine etkisini de paylaşmalıyız
 
Birde birleşmelerde SGK çıkış-girişleri ne zaman yapmak gerekir? Ticaret sicil gazetesini beklemek gerekir mi?
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst