Şirket Borcuna İstinaden Haciz

Üyelik
10 Mar 2018
Mesajlar
3
Konum
ankara
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.

kardeşimin bir şirketi var tek ortak %100 tüm hisseleri kardeşime ait doğal olarak ta kanuni temsilcisi şirket sermayesinin tamamı ödenmiş.
Bir banka tarafından şuan mahkemelik. mahkemeyi kaybetmesi durumunda 40.000 TL ödeyebilir.
Banka mahkemeyi kazanırsa şirket borcu ödeyemezse kardeşimin mal varlığına haciz gelir mi ? kamu borçlarından tamamen sorumlu olan şirket temsilcisi 3. kişilere olan borçlardan nasıl sorunludur.

bankaya verilen herhangi bir teminat falan yok. kardeşim 2.000 TL lik borcu 40.000 tl ye çıkarmış faizlerle bir sözlemeye istinaden %75 faiz koymuş.


saygılarımla..
 
Son düzenleme:
Banka ile kredi sözleşmesine bakmak lazım. Anladığım kadarı ile şirket limited. Ancak banka bence mutlaka şahsi kefalet almıştır. Eğer aldıysa her türlü mal varlığına haciz konabilir.
 
Nizam Bey Selamlar.
Bankaya şirket adına veya kardeşim hiç bir teminat verilmedi. Asıl anlamak istediğimiz %100 hisse sahibi olan kardeşim ayrıca kanuni temsilcisi müdürü böyle bir teminat olmadığı için şirket dışında şahsi mal varlığına bir şekilde haciz koydurabilir mi biz asıl parayı faizsiz ödemeyi kabul etmemize rağmen banka faizi ile tahsil etmek istiyor. Muhasebecisi şahsi mal varlığına da haciz gelir demiş %100 hisse sahibi ve kanunu temsilci müdür olduğun için demiş. Doğrusunu öğrenmek istiyoruz. Muhasebeci başka şirket kuralım demiş.

Cevabınız için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Limited şirkette sorumlu olan şirketin tüzel kişiliğidir. Temsilci daha sonra sorumludur. Buna burdan ub . bakmakzaktan inceleme yapmadan cevap vermek zor. Ana sözleşmeye, banka kredi sözleşmesine vb bakmak lazım.
 
Son düzenleme:
Limited sirket adina 2000 tl kredi mi cekilmis bankadan ???
2000tl lik asil borc bir anda 40.000 e cikmaz.
Yillik %75 faiz de isless, 1yilin sonundacolacagj 4000 tldir, 40.000 nasil olmus borc ?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
anladığım kadarı ile soruya cevap verebilen olmayacak gibi . En iyisi iyi bir ticaret avukatı bularak danışmak.
cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
 
Merhaba,
anladığım kadarı ile soruya cevap verebilen olmayacak gibi . En iyisi iyi bir ticaret avukatı bularak danışmak.
cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
Verdiğiniz bilgilerle verilebilecek cevap bu kadar. Siz hem bedavadan işinizi çözmek istiyorsunuz sonrada beğendiğiniz cevap gelmeyince forumdaşları küçümsüyorsunuz.
Gidin avukata danışın verin danışma bedeli 500 lia aklınız başınıza gelsin.
 
Üst