uyumsoft

Şirket Ortağının Cep Tlf Faturası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sudenaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
logo isbasi
kolay gelsin benim sorum şirket ortağının cep tlf faturası gider olarak işlenirmi.bildiğim kadarıyla belirli bir oranı işleniyor ama tam bilgilendiriseniz sevinirim.cevaplarınızı bekliyorum

Sn Sudenaz,

Eğer firma şahıs firması ise işlenir. Tabi işle ilgili olmak ve de iş hacmine uygun olmak kaydıyla.

merhaba sudenaz,

Ortaklar Kurul kararıyla da işlenebildiği söyleniyor ama size önerim;
- Son KDV Tahakkuk fişi ya da faaliyet belgesi
- İmza Sirküleri,
- Vergi Levhası ile
en yakın Cep.Tel.Hizmetini aldığınız Abone Merkezine başvurarak telefonu şirket adına kaydettirirerek gider yazmanız en doğrusu.

SELAM ARKADAŞLAR,

CEP TELEFON FATURASININ ŞİRKET MUHASEBE KAYDINDA GİDER HESABINDA MUHASEBELEŞTİRİLMESİ İÇİN;

1- ŞİRKET AKTİFİNDE CEP TELEFONU KAYITLI OLMASI GEREKTİĞİ,
2- TELEFON HATTININDA ŞİRKET ADINA KAYITLI OLMASI GEREKTİĞİ

KANAATİNDEYİM.

şirket hattını gider yazabilmek için şirket envanterinde cep telefonu bulunması gerektiğini düşünmüyorum. Şirket çalışanı kendi telefonundan şirket hattını iş ile ilgili kullanıyorsa envanterde cep telefonu aramanın bi anlamı yoktur bence.

eğer cep telefonu kullanan şahıs, serbest meslek erbabı ise cep telefonu faturasını kendi adına dahi olsa gider olarak gösterebilir. zira mesleğinin ikamesi için bu gerekmektedir. aynı şekilde işyerine ait elektrik, su, doğalgaz...vb faturaları kendi adına gelse dahi gider yazabilir. yani eğer yapılan giderlerin işin devamı için yapıldığı makul ve mantıklı bir şekilde izah edilebiliyorsa, bu giderler yazılabilir.

ancak eğer ortada ltd, aş...vb. bir tüzel kişilik söz konusu ise bu durumda şahıs adına telefon faturası gider yazılamaz. yazılsa da kkeg olarak değerlendirmek zorunluluğu vardır. eğer gider yazmak istiyorsanız mutlaka cep telefonunu şirket üzerine almak gerekir.

aynı şekilde personel istediği kadar telefonunu şirket için kullansın, eğer hat şirket aktiflerinde kayıtlı değilse bir hükmü yoktur.