Şirket Ortağının, Ortağı Olduğu Başka Firma Adına Yapılan Ödemeler

Üyelik
13 Şub 2017
Mesajlar
3
Konum
Kocaeli
sevgili meslektaşlarım, a.ş. firmamız bulunmakta. ortak x başka bir ltd.ştinin de aynı zamanda ortağı. Ltd.şti. tasfiye halinde vergi borçlarını ödeyince kapanacak. Ltd.şti.nin de bizden alacağı var. Yalnız hesapları kitapları kapandığı için ödeme yapmıyoruz. Şimdi vergi borçlarını veyada yapılan başka harcamaları kendi banka hesabımızdan yapsak , ltd.şti.nin alacağına sayıp cari hesaba yazabilirmiyiz. bununla ilgili ne sorun yaşayabilirim? teşekkür ederim.
 
Yapabilirsiniz. Çünkü limited şirket ile aranızda bir ticari ilişki zaten varmış. Yalnız kayıtlarınızı açık net anlaşılır tutun
 
Yapabilirsiniz. Çünkü limited şirket ile aranızda bir ticari ilişki zaten varmış. Yalnız kayıtlarınızı açık net anlaşılır tutun

üstad yaptığım ödemelere dekont düzenleyip cari hesabına yazmayı düşünüyorum. dekontu firmaya yollayamıyorum çünkü kapanış bilançoları düzenlenmiş. mali müşaviri ben giremem dedi.
 
Tasfiye tamamlanıp kapanış bilançosu yapıldıysa artık gi,remez tabi. Peki şirketin borcu olan tutarları ne yapmış. Ortak hesabına mı aktarmış. O zaman siz de öyle yapın.
 
Üstad kapanış bilançosu yapılmadan kurum resen kapatmış. Ortaklara felan yazmamışlar. Bizden alacakları tutarlara göre sanırım kurum kdv çıkarmış yapılandırmada taksit yaptılar . Ödemeleri bankadan çekip çekip kasayı şişirmektense cari hesaplarında dekont yapıp yazmak daha mantıklı o zaman .
 
Üst