personel maaş programı

Şirket Ortağının Sorumluluğu

şirket ortağının sorumluluğu

  • alırmı

    Kullanılan: 0 0.0%
  • almazmı

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

sayın yavuz ilginize tşk.

benim şu anda ortaklığım yok. peki bunun bir zaman aşımı varmıdır. yoksa ödenene kadar sıkıntı devam edermi. zaten yeni yönetim kurulundan istenecek bütün borç. eğer bulunamassalar eskilere dönemindeki borç kadar icra gidecek herhalde.
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

Bu anket saçmalığı da nedir anlayamadım. Böyle yasal, teknik konularda da artık seçim mi yapıyoruz. Magazin basınına mı döndük. Hukuk neyse odur. Sana göre hukuk bana göre hukuk diye birşey yoktur. Zaman zaman farklı yorumlar olabilir ama bunları anketle ölçmek bize yakışmaz.
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

bencede saçmalık. nasıl soru soulduğunu bilemediğim için yanlışlıkla oldu. ama işin garibi yenimi gördün
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

Osman bey

Bence telaşınıza gerek yok. Zira öncelikle borç sizin değil şirketindir. Bu nedenle alacaklılar borcun tahsili için önce şirkete müracaat ederler, eğer şirketin tüm varlığı ile bu borç ödenemezse o zaman (Sadece vergi borçları için) yönetim kuruluna müracaat edilir. (VUK. Md.10)

Yönetim kurulunun borçları şirkete karşı olur (Türk Ticaret Kanunu Madde: 332, 334, 335 ve 337.) Bu da kusurlarından meydana gelen bir borçtur. Mesela SSK primlerinin zamanında ödenmemesi nedeni ile bu borca gecikme zammı tahakkuk ettirilmesi sonucu borcun artması gibi. Bu borcun tahsili için de şirket murakıplarının hakkınızda dava açmaları ve kusurunuzu ispatlamaları gerekir. (Bunları danıştığınız avukata hatırlatın)
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

soruyu okumadan cevap yazmayın lütfen. Söz konusu bor.Kamu borcudur.
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

Site yöneticilerinin dikkatine

Bu foruma iştirak eden bazı kişiler forumda sorulan sorulara cevap verirken bu konuda yeterli olu olmadıklarını dikkate almamaktadırlar. Bu onlar için adata marazi bir hal almıştır. Bu tutum forumdan beklenen faydayı asgariye indirmektedir. Bu durum nedeniyle başta sitede cevap yazan uzman kişiler tek tek siteyi terk etmişlerdir.

Forum yöneticilerinin titizlikle takip ettiği büyük harfle başlık atılmaması kuralı maalesef

?Cevabını bilmediğiniz konulara, sırf mesaj sayınızın artması için veya yıldız toplamak için gereksiz yere cevap atmayınız?

kuralı göz ardı edilmektedir. Sitenin bunu reyting endişesi ile yapmadığına inanmak ister, bu konuda site yöneticilerini mevzuya ehil kişilerle müdahil olamaya davet ederim.
 
Ynt: Şirket Ortağının Sorumluluğu

Lütfen atlamayın.Borç SSKya olan borç.SSk isterse borcun tamamını tek bir ortaktan tahsil yoluna gidebilir.
 
Üst